duminică, februarie 5, 2023
AcasăLocalVremea neobișnuită din toiul iernii: cea mai călduroasă lună de ianuarie.

Vremea neobișnuită din toiul iernii: cea mai călduroasă lună de ianuarie.

Vremea a luat-o razna în mijlocul iernii. Nu mai puțin de cinci zile consecutiv ceața a dat peste cap traficul terestru, dar mai ales cel aerian.

După ce meteorologii au emis peste 20 de avertizări cod galben de ceață în cinci zile, vremea se încălzește neobișnuit de mult în această săptămână. În intervalul 10-15 ianuarie meteorologii au semnalat ceață, care a determinat scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, asociată cu burniță ce a favorizat, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului.

Și dacă ceața nu a fost suficientă, un val neobișnuit de căldură vine peste Botoșani în perioada următoare. Temperaturi de 20 grade și recorduri termice. Sunt anunțate pentru următorul interval de timp.

De marți, însă, vremea se va încălzi semnificativ. Astfel, valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale pentru aceastã perioadã.

Din acest motiv ne așteptăm la noi recorduri termice, atât la valorile maxime, cât și la temperaturile minime. Regimul termic se va încadra în general între 12 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate temperaturi în sud, sud-est. La Botoșani sunt așteptate temperaturi de 15 grade miercuri și joi.

Astfel, este posibil ca luna Ianuarie să devină cea mai calduroasă lună Ianuarie din istorie, deși suntem în mijlocul iernii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-3.9 ° C
-2.4 °
-3.9 °
78 %
3.1kmh
100 %
Dum
-2 °
lun
-3 °
mar
-3 °
mie
-2 °
joi
-3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori au făcut prea multe bile, ori noaptea umblă pe străzi, în grup, ca elefanții. Altă explicație nu este.

EDITORIAL

Anul trecut guvernul condus de generalul ăăăă… ăăăă… Ciucă a dat ordonanță că gata, nu se mai fac angajări la stat. Atâta s-a bătut...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...