miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocal BTPercheziții DNA în Vama Stânca. Operațiunea ar fi organizată de DNA Iași

Percheziții DNA în Vama Stânca. Operațiunea ar fi organizată de DNA Iași

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au descins astăzi dimineață în Vama Stânca-Costești, unde au efectuat mai multe percheziții în cadrul unei dosar penal ce vizează presupuse fapte de corupție.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Potrivit unor informații neoficiale, percheziții ar fi avut loc și în vămile Sculeni și Oancea. Deocamdată, DNA nu a oferit niciun fel de informații legate de această operațiune. Perchezițiile au loc cu sprijinul celor din cadrul Direcției Generale Anticorupție. Reprezentanții Direcției Regionale Vamale Iași au declarat că sunt verificate documente, dar deocamdată nu se știe motivul percheziției. Descinderile nu au afectat activitatea din vamă, traficul prin punctul de frontieră derulându-se normal.

În luna noiembrie 2022, șeful Biroului Vamal Iași, Dănuț Bolohan, doi vameși și un om de afaceri au fost reținuți de DNA. Conform procurorilor, șeful vămii și subordonați ai săi ar fi primit mită pentru a favoriza o serie de firme ce importă produse textile din Turcia, astfel încât acestea să declare la frontieră valori mai mici pentru a plăti taxe mai mici, iar controlul mărfurilor importate să fie formal sau inexistent.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...