vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTZile libere pentru elevi în ianuarie și februarie

Zile libere pentru elevi în ianuarie și februarie

Elevii și profesorii vor avea două zile libere, pe 23 și 24 ianuarie, respectiv luni și marți, după decizia Guvernului de la finalul anului trecut. Astfel, ziua de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor este zi liberă conform Codului Muncii, iar în acest an va fi legată de weekend, fiind declarată liberă și ziua de 23 ianuarie, prin Hotărâre de Guvern. Totodată, weekend prelungit vor avea toți angajații din sectorul bugetar.

De asemenea, pe data de 24 ianuarie este sărbătorită și Ziua Internațională a Educației, cu elevii și profesorii acasă. Anul acesta, Guvernul a aprobat 3 zile libere, dintre care două sunt în timpul anului școlar, respectiv 23 ianuarie și 2 iunie 2023. Prima zi trebuie recuperată până pe 28 februarie, iar ziua de 2 iunie liberă trebuie recuperată până în data de 30 iunie, cu toate că vacanța de vară începe pe 17 iunie 2023.

Vacanță și în februarie

Următoarea vacanță va fi în februarie, timp de o săptămână și este numită vacanța de schi. Aceasta a fost stabilită de inspectoratelor școlare județene, iar în Botoșani va fi în perioada 20-26 februarie 2023.

„Pentru a asigura o utilizare eficientă a duratei timpului de muncă, dar şi pentru a crea personalului instituțiilor și autorităților publice timp liber pentru recuperarea capacității de muncă, se propune ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 să fie declarate zile libere, întrucât acestea se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal, conform legii”, se arată în motivația Hotărârii Guvernului.

Zilele libere vor fi recuperate

Potrivit Hotărârii de Guvern aprobate pe 28 decembrie privind acordarea de zile libere legale, altele decât cele de sărbătoare legală pentru 2023, ziua de 23 ianuarie trebuie recuperată până în data de 28 februarie.

Ministerul Educației a trimis la început de an, în data de 3 ianuarie 2023, o circulară către toate școlile în care precizează că, pentru zilele libere nou introduse de Guvern, profesorii și elevii vor recupera orele pierdute înainte sau după datele respective.

Zilele libere de sărbătoare legală din 2023

  • 1 și 2 ianuarie
  • 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române;
  • Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui;
  • prima și a doua zi de Paști;
  • 1 mai;
  • 1 iunie;
  • prima și a doua zi de Rusalii;
  • Adormirea Maicii Domnului;
  • 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei;
  • 1 decembrie;
  • prima și a doua zi de Crăciun.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11 ° C
11.1 °
8.2 °
61 %
1.8kmh
99 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...