joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTSeară de poezie botoșăneană organizată la Seminarul Teologic Ortodox Liceal „Sf. Gheorghe”

Seară de poezie botoșăneană organizată la Seminarul Teologic Ortodox Liceal „Sf. Gheorghe”

Seminarul Teologic Ortodox Liceal „Sf. Gheorghe” Botoșani, desfășoară în perioada ianuarie-iunie 2023, proiectul județean „Istorie, cultură și spiritualitate botoșăneană”.

Prima activitate culturală din cadrul acestuia, a avut loc joi, 19 ianuarie, în Centrul de Documentare și Informare al școlii, fiind intitulată Seară de poezie botoșăneană. Elevii școlii au susținut un recital de poezie aparținând unor poeți botoșăneni și au interpretat câteva melodii și pricesne ale unor autori locali.

A existat și un moment de promovare a tinerelor talente poetice de la nivelul unității și toate acestea în prezența invitaților speciali: doamna Lucia Olaru Nenati (renumit poet botoșănean contemporan) și doamna prof. documentarist Izabela Cantemir, reprezentantul Casei Corpului Didactic Botoșani, unul din partenerii noștri principali.

Serie de activitaţi planificate 

Proiectul face parte din activitățile educative prinse în Calendarul Activităților Educative Județene (CAEJ) și mai cuprinde următoarele activități care se vor desfășura pe parcursul acestui an școlar:

  • Înlimba ta!- concert de piese din repertoriul religios și laic compuse deautorilocali / regionali.
  • Plai de dor – realizare de icoane ale sfințilorsautablouri ale personalităților locale / peisaje, obiectiveculturale, spirituale locale, din domeniileamintite. Lucrărilevor fi expuse la Casa CorpuluiDidacticBotoșani.
  • Acasă la sfinți (excursietematică- eleviișcoliivorvizitalocurilecelemaiîncărcate de spiritualitate din județulnostru).
  • Simpozionul „Istorie, cultură și spiritualitate botoșăneană”(acesta va avea 2 etape: una cu depunere de lucrări și o sesiune de comunicări științifice)

„Proiectul se doreşte a fi o poartă deschisă către spiritualitatea, istoria și cultura botoșăneană care să trezească interesul viu pentru promovarea unor monumente și personalităţi prin care de fapt ne recunoaştem adevărata noastră identitate. El va reprezenta o oportunitate de a evidenția dimensiunea educațională a cunoașterii patrimoniului național, local, prin abordarea unor subiecte de interes didactic ce vizează dezvoltarea conștiinței și exprimării culturale în rândul tinerilor, competență-cheie esențială managementului vieții personale, necesară integrării cu succes în viața socială, într-o economie bazată pe cunoaștere și caracterizată prin diversitate culturală”, au transmis reprezentanţii Seminarului.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.6 ° C
7.8 °
6 °
93 %
2.2kmh
100 %
joi
8 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...