sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTÎncă o funcţie de şef inventată la Nova Apaserv

Încă o funcţie de şef inventată la Nova Apaserv

Compania de apă și canalizare Nova Apaserv SA, aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ), continuă să fie la cheremul oamenilor politici. Funcții inventate peste noapte, personal angajat în funcție de interesele politice și salarii pe măsură. Asta în timp ce majoritatea angajaților sunt nevoiți să muncească pe sume derizorii.

Ultima funcție scoasă la mezat este cea de șef Departament Producție-Facilități. Postul a fost inventat peste noapte prin modificarea organigramei Nova Apaserv la ordin politic. O organigramă care a fost modificată de trei ori în 2022, în luna ianuarie, în luna aprilie și apoi în luna octombrie tocmai pentru că nu ieșeau pasiențele. Asta în condițiile în care la finele lui 2021 Nova Apaserv aflată într-o situație financiară aproape dezastruoasă, a plătit 35.000 de lei fără TVA societății Pluri Consultants România SRL, cu sediul în Ploiești, tocmai pentru ca această firmă de consultanță să găsească schema de personal optimă.

Concurs la Nova Apaserv cu un singur candidat

Prin urmare, noua funcție de șef Departament Producție-Facilități, inventată în octombrie 2022, a primit pe 20 octombrie 2022 avizul ADI Aqua, apoi pe 26 noiembrie al Consiliului de Administrație, pentru ca după numai câteva zile, adică pe 14 noiembrie 2022, funcția să fie scoasă la concurs. Nu pentru că firma nu s-ar fi descurcat fără această funcție, ci pentru că omul potrivit trebuia să ajungă pe post.

A fost un singur candidat, Alin Cătălin Cirimpei. Acesta, spun gurile rele, ar fi trebuit să intre în Nova Apaserv încă din vară. Dar pentru că nu s-a mai prezentat atunci la concurs, funcția respectivă a ajuns la altcineva. De data aceasta, însă, el a fost declarat admis. Când? Pe 21 noiembrie, adică la nicio lună de la inventarea funcției.

Alin Cătălin Cirimpei nu are experinţă în domeniu

Surprinzător sau nu, Alin Cătălin Cirimpei ar fi membru PSD. Doar că nu a mai lucrat niciodată într-o companie cu specificul Nova Apaserv. A fost doar angajatul unei firme de telefonie, iar mai apoi al unei firme specializată în instalații.

La operatorul de apă ar urma să fie însă șef, peste 83 de oameni. Taman peste Serviciul de producție, Centru Facilități Operaționale, Birou Reglementări Autorități, Serviciul Auto și Compartimentul Mecano-Energetic. Altfel spus, el ar trebui să se ocupe  de tot ce înseamnă contorizare și citirea apometrelor. Tot gurile rele spun că acesta ar urma să aibă un salariu brut de peste 10.000 de lei, aici fiind incluse toate sporurile aferente.

Funcţii cerute pentru investiţii

Doar că apariția lui Cirimpei la Nova Apaserv apare într-un context anume. Tot anul trecut, CJ, la inițiativa executivului controlat de PSD, a oferit două milioane de euro operatorului de apă pentru capitalizare. Banii au fost alocați cu destinație specială pentru capitolul „Dezvoltare”. Astfel, 2,7 milioane de lei s-au dus tocmai pe reabilitarea și modernizarea branșamentelor prin contorizare.

Din aceștia bani s-au achiziționat 2.450 de contoare de apă rece echipate cu module radio pentru citire la distanță. De asemenea trebuie realizate 150 de cămine de branșament pentru contoare și montarea a 150 de contoare noi echipate cu module radio. Prin urmare, nu este exclus ca cei din conducerea CJ să fi mers pe ideaa – dăm banii, dar punem noi oamenii acolo.

De altfel, tot gurile rele spun că venirea lui Alin Cătălin Cirimpei nu ar fi întâmplătoare. La mijloc ar fi vorba de un plan mai amplu. Astfel, acesta ar urma să ia locul actualului directorului general adjunct Doru Constantin (n.r. – adus în conducere tot cu susținerea PSD), care de la 1 februarie a.c. va conduce operatorul regional de apă din județul Bacău.

Străzi ca după bombardament din cauza Nova Apaserv

Toate aceste numiri, vin însă în contextul în care societatea Nova Apaserv are grave probleme financiare. De asemenea, municipiul arată în mult zone ca după bombardament din cauza avariilor la apă care rămân nerezolvate cu săptămânile sau chiar cu lunile. Nici după ce sunt remediate, însă lucrurile nu stau mai bine, deoarece carosabilul nu esre refăcut.

Doar în luna noiembrie a anului trecut societatea a primit 34 de sancţiuni cu amendă în cuantum de 2000 lei fiecare din partea Poliţiei Locale, din cauza avariilor unde carosabilul nu a fost refăcut. 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.6 ° C
12.1 °
11.6 °
54 %
3.3kmh
44 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...