miercuri, martie 29, 2023
AcasăLocalBorsetă pierdută returnată cu jandarmii

Borsetă pierdută returnată cu jandarmii

O borsetă cu bani a reintrat seara trecută în posesia proprietarului de drept cu ajutorul unui viitor subofițer jandarm.

Ionuț, elev la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, a observat borseta cazută pe trotuar, în zona Stadionului municipal Botoșani și i-a verificat conținutul, după care a luat legătura cu dispecerul de serviciu.

Deoarece în borsetă nu erau documente personale, s-a reușit stabilirea posesorului pe baza seriei și numărului cărții de identitate ce erau inscripționate pe un bilet de avion, în urma verificării efectuate în baza de date privind evidența populației.

Elevul jandarm, împreună cu un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu pentru menținerea ordinii și siguranței publice, s-a deplasat pe strada Popa Șapcă și a predat borseta unui tânăr care o pierduse într-un moment de neatenție.

Ionuț este unul dintre cei 27 de elevi jandarmi aflați în practică la Jandarmeria Botoșani până la sfârșitul lunii februarie, în domeniul pazei și protecției instituționale.

Pentru ei, este ultimul stagiu de practică înaintea examenelor de absolvire a școlii militare. Începând cu data de 7 aprilie, se vor prezenta la inspectoratele unde vor primi repartiție în funcție de media finală obținută și vor începe cariera pe care și-au dorit-o, în slujba cetățenilor si în spiritul devizei Jandarmeriei Române – ,,LEGE ȘI ORDINE”.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.7 ° C
2.7 °
0.5 °
73 %
3.6kmh
11 %
mar
1 °
mie
4 °
joi
11 °
vin
10 °
sâm
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când vrei să protejezi pietonii, ori apar unii care pun beţe-n roate, ori alţii care pun roate-n beţe.

EDITORIAL

Cu ani în urmă, pe vremea când Michael Schumacher domina detașat Marele Circ, transmisiunile în direct erau întrerupte de o reclamă în care protagonist...

EPIGRAMA ZILEI

Oltenii din Parlament, (Opozanții, evident !) Strigau toți în gura mare Că ... fură la guvernare !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...