marți, octombrie 3, 2023
AcasăLocalSlujbe importante la bisericile din judeţ în următoarele zile

Slujbe importante la bisericile din judeţ în următoarele zile

Mai multe slujbe la bisericile din judeţ vor marca următoarea săptămână pentru creştinii ortodocşi din Botoşani.

Astfel, duminică, la Casa de cultură a orașului Săveni va avea loc conferința Pro Vita Contracepția și avortul. Ce ne spune tradiția creștină, susținută de către asist. univ. Petru Cernat, începând cu ora 17.00.

Luni, 6 martie, Protopopiatele Botoșani, Dorohoi și Darabani organizează consfătuirile lunare cu preoții la sediile protopopiatelor.

Marți, 7 martie, Biserica Parohiei Duminica Mare Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului Pastoral Sfântul Spiridon Botoșani, începând cu ora 17.00. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Creșteți copiii în biserică, de către Pr. Lucian Leonte de la Parohia Sfântul Ilie Botoșani.

Miercuri, 8 martie, la Maternitatea Botoșani va fi organizat evenimentul „Cântec pentru mama”, organizat de Capela Maternității Botoșani și Departamentul Pro Vita al Protopopiatului Botoșani, în cadrul căruia va fi susținut un mic program muzical de către prof. Ludvic Schibinschi. Apoi, vor fi oferite prăjituri și mărțișoare pacientelor.

Joi, 9 martie, Biserica Parohiei Sfinții Voievozi Gorbănești, va găzdui întâlnirea Cercului Pastoral Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla Gorbănești, începând cu ora 8.00. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Dumnezeu ocrotește și binecuvintează persoanele în vârstă, de către Pr. Verniceanu Paul Andrei de la Parohia Vânători.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
14.6 °
11.6 °
59 %
1.3kmh
5 %
lun
14 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
22 °
vin
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci, se lucrează. Sau oricum, sunt niște utilaje acolo.

EDITORIAL

Ne împotmolim mereu, deși – potrivit statisticilor europene – țara merge înainte, adică avansează economic pe cele mai importante paliere, respectiv industrial și comercial,...

EPIGRAMA ZILEI

Am o dilemă mare Și nu ştiu ce să  fac : E vremea schimbătoare, Cum oare  mă ... dezbrac?     -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Extraordinara Sydney Sweeney (din Euforia) e o mare descoperire în acest rol! Filmul va rula în avanpremieră la Happy Cinema din 4 octombrie.

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...