vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTMii de pachete de țigări și alcool de contrabandă confiscate după operațiune...

Mii de pachete de țigări și alcool de contrabandă confiscate după operațiune complexă a polițiștilor (video)

Două persoane reținute, un autoturism, peste 100 de litri de alcool și aproximativ 17.000 de pachete de țigarete, confiscate de polițiștii botoșăneni. Acesta este bilanțul unei operațiuni organizate joi de polițiști, atât în județ, cât și la vecini, în județul Suceava.

La data de 16 martie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară și auto, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă, din județul Botoșani și Suceava.

„În cadrul activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 16.718 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență duty free și peste 100 de litri de alcool, pentru care persoanele percheziționate nu dețineau documente legale de proveniență”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani. În urma activităților desfășurate două persoane au fost conduse la sediul poliției, în baza unor mandate de aducere.

Potrivit unor informații neoficiale, „cuibușorul” traficanților era în localitatea Șcheia, de lângă municipiul Suceava. De aici au ridicat polițiștii cele mai multe produse de contrabandă. Alte percheziții au avut loc în comunele Corni și Pomârla, de unde anchetatorii au ridicat alte bunuri.

De asemenea, în același context, în municipiul Botoșani a fost depistat în trafic un autoturism, condus de o persoană bănuită de comiterea infracțiunii de contrabandă, iar, în urma percheziției efectuate, în interiorul mașinii au fost identificate 450 de pachete de țigarete și nouă litri de alcool, pentru care persoana în cauză nu deținea documente legale de proveniență. „Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele, alcoolul și autoturismul au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor. Față de persoanele conduse la sediul poliției a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani”, a mai arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

În cursul zilei de astăzi, suspecții vor fi prezentați în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În documentare activității infracționale s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Operațiuni Speciale Botoșani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11 ° C
11.1 °
8.2 °
61 %
1.8kmh
99 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...