joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTPatru noi percheziții în cazul autoturismului dispărut din curtea Poliției Rutiere (video)

Patru noi percheziții în cazul autoturismului dispărut din curtea Poliției Rutiere (video)

Investigațiile declanșate de autorități în cazul autoturismului sustras pe 14 februarie a.c. din curtea Serviciului Rutier continuă.

Vineri (n.r. – 18 martie a.c.), anchetatorii au organizat patru noi percheziții la sediul unei societăți comerciale din municipiul Botoșani, dar și la domiciliile a trei persoane bănuite de comiterea faptelor. „În urma activităților desfășurate, trei persoane au fost conduse la sediul poliției cu mandat de aducere. Totodată, au fost ridicate bunuri care prezintă interes în cauză. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăinuire, sustragere sau distrugere de probe, favorizarea infractorului, conducere fără permis”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Maşină dispărută de sub nasul poliţiştilor

Potrivit informațiilor neoficiale, la sfârșitul lunii ianuarie a.c. polițiștii au surprins un conducător auto care conducea cu viteză și a încercat să-l oprească. Cel de la volan nu s-a conformat semnalului de oprire și a continuat să gonească.

Fugarul a reușit să scape, dar a abandonat autoturismul pe un teren agricol din comuna Răchiți. Ulterior, polițiștii au ridicat mașina și au dus-o la sediul Serviciului Rutier pentru a fi examinată din punct de vedere criminalistic. Doar că autoturismul cu pricina a dispărut din locul în care fusese lăsat, lipsa acestuia fiind constatată marți, pe 14 februarie a.c.

„La data de 14 februarie 2023 polițiștii botoșăneni s-au sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de sustragere sau distrugere de probe, ca urmare a faptului că un autoturism a fost sustras din zona în care se afla indisponibilizat”, a precizat atunci Delia Nenișcu.

Cel vizat de anchetatori ar fi un fermier

Prin urmare, la data de 15 februarie a.c. a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în comuna Răchiți, fiind identificat autoturismul respectiv. Cercetările au fost extinse pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsuri legale. Așa se explică de ce a fost nevoie de aceste noi percheziții.

Cel vizat de anchetatori ar fi un fermier din comuna Răchiți, Luigi Ionescu, care a mai fost implicat în alte incidente cu iz penal. De altfel, el a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după ce l-ar fi lovit pe directorul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Popăuți, dosar aflat în prezent pe rolul instanțelor de judecată. În cazul de față, el este bănuit că ar fi luat autoturismul din curtea Serviciului Rutier cu a doua cheie pe care o deținea.

Totodată, concomitent cu ancheta derula în cazul sustragerii autoturismului, au fost dispuse verificări prin intermediul Biroului Control Intern, fiind declanșată cercetarea prealabilă față de doi polițiști. În urma incidentului, reprezentanții IPJ Botoșani au sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani pentru analizarea oportunității declanșării cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunii de neglijență în serviciu.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...