vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTFată de 14 ani ucisă din gelozie. Plan diabolic pus în aplicare...

Fată de 14 ani ucisă din gelozie. Plan diabolic pus în aplicare de atacator

Tânărul din comuna Durnești, acuzat că a ucis-o pe o fată de 14 ani cu peste 30 de lovituri de cuțit, pe 31 decembrie 2022, va răspunde în fața judecătorilor pentru faptele comise. Cătălin Rățușcă a fost trimis în judecată sub acuzația de omor calificat, iar potrivit legii el riscă ani grei de pușcărie.

Ancheta procurorilor a scos la iveală că tânărul ar fi premeditat totul și a comis crima cu discernământ, din gelozie. Fata și Cătălin Rățușcă erau prieteni, însă A.A.M. ar fi fost deranjată de insistențele cu care tânărul încerca să întrețină relații intime cu ea. În schimb, fata avea mulți prieteni în mediul online, inclusiv un amic cu care a dialogat ceva mai mult, iar acest lucru l-ar fi enervat pe Cătălin Rățușcă.

Tânărul și-a cumpărat un cuțit, un briceag, un aparat electroșocuri și un spray paralizant și a mers în Trușești, înarmat cu aceste obiecte, dar și cu o cagulă de schi. Trei zile, pe 29, 30 şi 31 decembrie 2022, tânărul a mers pe străzile comunei crezând că o va găsi pe fată împreună cu rivalul în dragoste. Nu a fost să fie. În schimb, el s-a intersectat de câteva ori cu A.A.M. care era însoțită de fiecare dată de frați sau de bunica ei.

Fata ieşise la urat

Pe 31 decembrie 2022, fata și fratele ei, împreună cu alţi doi copii, au plecat cu uratul prin Trușești. În staţia de autobuz, victima l-a văzut pe Cătălin Rățușcă, au mers la el cu toții, au discutat, după care A.A.M. şi ceilalţi trei copii care o însoțeau şi-au văzut de drum.

Când au ajuns pe podul ce traversează râul Jijia, fata a observat că tânărul venea după ei, dar pe celălalt trotuar, așa că au mers cu toții să-l ure. Cătălin Rățușcă le-a oferit 50 de lei, iar în momentul în care urătorii se pregăteau să plece, i-a spus fetei că vrea să-i arate ceva.

Atunci a scos cuţitul şi i-a aplicat victimei 38 de lovituri de cuțit, conform raportului medico-legal, până când fata nu a mai prezentat semne vitale. De aici, tânărul a fugit spre gara Truşeşti, fiind urmărit de mai mulți trecători care au fost alertați de ceilalți copii.

În zona gării Truşeşti, Cătălin Rățușcă a fost identificat şi imobilizat de către organele de poliţie din cadrul Poliţiei Feroviare-Truşeşti, iar între timp cineva a sunat la 112 și a alertat poliția și ambulanța. Cu toate acestea, fetița nu a mai putut fi salvată. Gestul comis de tânăr surprinde cu atât mai mult cu cât, au susținut unii martori, acesta avea deja o altă prietenă cu care plănuia să se căsătorească în vara acestui an.

Potrivit Codului penal, pentru fapta comisă, Cătălin Rățușcă riscă o pedeapsă cu închisoare pe viață sau de la 15 la 25 de ani de detenție. Dosarul a trecut de camera preliminară, iar judecătorii urmează să stabilească data la care va începe procesul propriu zis. În acest timp, tânărul se află în arest preventiv.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...