luni, iunie 5, 2023
AcasăLocalExercițiu de amploare la cel mai mare spital din județ (video)

Exercițiu de amploare la cel mai mare spital din județ (video)

Procesul de acreditare a Spitalului exercițiu Județean „Mavromati” din Botoșani a început în forță. O alarmă de posibil incendiu a fost dată la unitatea sanitară. A fost vorba despre un exercițiu, solicitat de reprezentanții Ministerului Sănătății.

Reprezentanții comisiei de acreditare au apăsat un buton de incendiu fără a anunța pe cei de la spital, iar apelul la 112 a fost „Iese fum de la Spitalul Județean”. La fața locului au sosit opt autospeciale ale ISU Botoșani, pompierii fiind plecați la un alt exercițiu în municipiu. Totul a fost atât de real încât și prefectul Sorin Cornilă a venit la fața locului, neștiind că este vorba despre un exercițiu.

Astfel, Spitalul Județean este în fața celui mai mare examen de până acum. Procesul de acreditare al unităților sanitare de către ANMCS ajugând și la cea mai mare unitate din județ. De acesta depinde clasificarea și finanțarea ulteriorară a spitalului. ANMCS a trimis şi una dintre cele mai experimentate comisii naţionale la Botoşani.

ANMCS a reluat, odată cu încetarea stării de alertă, începând cu 09.03.2022, vizitele de evaluare în vederea încadrării într-o categorie de acreditare a unităților sanitare cu paturi înscrise în cel de-al doilea ciclu. Ca o noutate, acum va fi făcută şi o clasificare a spitalelor, ceea ce nu s-a întâmplat în primul ciclu.

Cine este şi ce face ANMCS

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) este o instituţie publică cu personalitate juridică. Este un organ de specialitate al administraţiei publice centrale în domeniul managementului calităţii în sănătate. Instituţia funcţionează în subordinea Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Scopul ANMCS constă în asigurarea şi îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor de sănătate şi a siguranţei pacientului. Acest lucru se face prin standardizarea şi evaluarea serviciilor de sănătate şi acreditarea unităţilor sanitare.

ANMCS este finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Foto/video: Mariana Avieriței

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.2 ° C
19.6 °
17.3 °
53 %
1.9kmh
58 %
lun
23 °
mar
23 °
mie
16 °
joi
23 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și-au dat seama cam târziu profesorii, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

EDITORIAL

Săptămâna trecută șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a demisionat intempestiv, prevenind o demitere cu scandal. Premierul Ciucă și aliatul său...

EPIGRAMA ZILEI

Când tinerețea e pe ducă Și ne e groază-ntr-adevăr, Nu mai avem părul măciucă Ci doar ... măciuca, păr! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...