vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTExercițiu de amploare la cel mai mare spital din județ (video)

Exercițiu de amploare la cel mai mare spital din județ (video)

Procesul de acreditare a Spitalului exercițiu Județean „Mavromati” din Botoșani a început în forță. O alarmă de posibil incendiu a fost dată la unitatea sanitară. A fost vorba despre un exercițiu, solicitat de reprezentanții Ministerului Sănătății.

Reprezentanții comisiei de acreditare au apăsat un buton de incendiu fără a anunța pe cei de la spital, iar apelul la 112 a fost „Iese fum de la Spitalul Județean”. La fața locului au sosit opt autospeciale ale ISU Botoșani, pompierii fiind plecați la un alt exercițiu în municipiu. Totul a fost atât de real încât și prefectul Sorin Cornilă a venit la fața locului, neștiind că este vorba despre un exercițiu.

Astfel, Spitalul Județean este în fața celui mai mare examen de până acum. Procesul de acreditare al unităților sanitare de către ANMCS ajugând și la cea mai mare unitate din județ. De acesta depinde clasificarea și finanțarea ulteriorară a spitalului. ANMCS a trimis şi una dintre cele mai experimentate comisii naţionale la Botoşani.

ANMCS a reluat, odată cu încetarea stării de alertă, începând cu 09.03.2022, vizitele de evaluare în vederea încadrării într-o categorie de acreditare a unităților sanitare cu paturi înscrise în cel de-al doilea ciclu. Ca o noutate, acum va fi făcută şi o clasificare a spitalelor, ceea ce nu s-a întâmplat în primul ciclu.

Cine este şi ce face ANMCS

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) este o instituţie publică cu personalitate juridică. Este un organ de specialitate al administraţiei publice centrale în domeniul managementului calităţii în sănătate. Instituţia funcţionează în subordinea Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Scopul ANMCS constă în asigurarea şi îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor de sănătate şi a siguranţei pacientului. Acest lucru se face prin standardizarea şi evaluarea serviciilor de sănătate şi acreditarea unităţilor sanitare.

ANMCS este finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Foto/video: Mariana Avieriței

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...