luni, iunie 5, 2023
AcasăLocalSoţie de pesedist făcută director la sanatoriu

Soţie de pesedist făcută director la sanatoriu

Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga are director cu acte în regulă. Aşa cum Monitorul a anunţat în premieră, Larisa Magdalena a fost favorită să preia acest post. De altfel, aceasta a fost şi singura candidată care s-a înscris la concursul organizat de Consiliul Judeţean.

Venită cu forţe proaspete din concediul de creştere al copilului, Larisa Magdalena a trecut cu brio de toate probele, cu note aprape de perfecţiune, chiar dacă nu a mai activat în sistemul sanitar până acum.

Şi înainte de concurs, postul a fost ocupat de către Larisa Magdalena, nimeni alta decât soţia administratorului municipiului Botoşani, social democratul Mircea Magdalena. Andreea Larisa Magdalena este jurist şi a mai lucrat în trecut la Zona Metropolitană. Anul trecut a ieșit din concediul de creștere a copilului și imediat a fost numită direct manager la Podriga. Acum, la exact un an, a obţinut funcţia pentru încă patru ani.

Salariu de peste 13.000 de lei pentru Larisa Magdalena

Verificarea dosarelor a fost făcută în data de 06.03.2023, iar etapa de susținere publică și de evaluare a proiectului de management s-a desfășurat la sediul sanatoriului la data de 15.03.2023, ora 13.00.

Publicat şi pe site-ul instituţiei medicale, proiectul de management are 18 pagini cu tot cu copertă, cuprins şi legisaţie. 9,59 a fost nota primită de către unica candidată la postul de manager, de la comisia care nu s-a dorit a fi publică pe aceeaşi pagină de concurs. Cu nota de 9,48 la evaluarea cunoştinţelor de manager, Larisa Magdalena a promovat concursul cu nota de 9,53. Managerul unităţii are un venit net de 13.767 de lei.

Numire pe funcţie făcută în secret 

Soția administratorului municipiului Botoşani, social democratul Mircea Magdalena, a fost numită, fără a fi anunțat în mod oficial, în locul Oanei Norses, în martie anul trecut. Interesant de menționat este faptul că și soţul acesteia, Mircea Magdalena, în cursul carierei sale, a trecut printr-un episod asemănător, când a fost numit în secret la șefia ANRSC.

Întrebată de reporterii Monitorul dacă nominalizarea sa are vreo legătură cu faptul că soţul său este administratorul minicipiului Botoşani şi membru al PSD aceasta a răspuns că „nominalizarea nu a fost la întâmplare, consider că a fost analizată situaţia şi probabil că mi s-a acordat credit tocmai prin prisma studiilor, experienţei, sunt un om corect, cinstit. Şi în privat şi la Zona Metropolitană mi-am îndeplinit sarcinile de serviciu intocmai”, a mai spus proaspătul manager de la Sanatoriul Podriga.

Aceasta a ținut să precizeze că nu este membru de partid, în ciuda afinităților soțului pentru PSD și a faptului că a fost numită de președintele CJ și al PSD Botoșani.

În perioada 2010 – 2014 Mircea Magdalena a lucrat în domeniul asigurărilor, iar în perioada 2016 – 2018, a fost consilier parlamentar în cabinetul senatorului Doina Federovici. În septembrie 2018 a intrat în ANRSC, pe un post de expert administraţie publică, iar în octombrie 2019 a fost numit şeful acestei instituţii.

Mircea Magdalena este membru PSD din 2010 şi face parte din Biroul Politic al Organizației Municipale Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.2 ° C
19.6 °
17.3 °
53 %
1.9kmh
58 %
lun
23 °
mar
23 °
mie
16 °
joi
23 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și-au dat seama cam târziu profesorii, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

EDITORIAL

Săptămâna trecută șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a demisionat intempestiv, prevenind o demitere cu scandal. Premierul Ciucă și aliatul său...

EPIGRAMA ZILEI

Când tinerețea e pe ducă Și ne e groază-ntr-adevăr, Nu mai avem părul măciucă Ci doar ... măciuca, păr! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...