joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTTată, mamă şi fii condamnaţi după ce au abuzat sexual, ani la...

Tată, mamă şi fii condamnaţi după ce au abuzat sexual, ani la rând, o copilă

Cinci membri ai unei familii din comuna Unțeni au fost condamnați definitiv la închisoare cu executare după o serie de fapte reprobabile comise în locuință și cărora le-a căzut victimă o copilă de numai 13 ani.

Sentința definitivă a fost pronunțată miercuri, pe 12 aprilie a.c., după ce Curtea de Apel Suceava a respins apelurile formulate de patru dintre acuzați și a menținut hotărârea Judecătoriei Botoșani prin care aceștia erau trimiși la pușcărie. Pedepsele dictate de judecători sunt cuprinse între 10 ani și șase luni de detenție și șapte ani de închisoare.

Condamnarea celor cinci a venit după ce o anchetă a poliției a scos la iveală că, timp de aproape trei ani, tatăl și trei frați ar fi abuzat sexual de fiica și respectiv sora lor, totul cu complicitatea tacită a mamei copilei care ar știut ce se întâmplă, dar nu a făcut niciun demers pentru a stopa fărădelegile. Astfel, tatăl fetei, Vasile Cornel T., a fost condamnat la zece ani şi patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului, coruperea sexuală a minorilor în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată şi tentativă la infracţiunea de viol.

Mamă condamnată pentru complicitate

La rândul ei, mama copilei, Nicoleta T., s-a ales cu o condamnare de 10 ani și șase luni închisoare în regim de detenție pentru complicitate la agresiune sexuală în formă continuată, complicitate la infracțiunea de viol în formă continuată şi trei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului.

Doi dintre fraţii victimei, Ionuț T. și Constantin Florin T., au fost condamnați la câte şapte ani de închisoare cu executare pentru viol în formă continuată, iar I.T., cel de-al treilea frate al victimei, s-a ales cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de trei ani pentru viol în formă continuată, la data comiterii faptelor el fiind minor.

Copilă terorizată ani la rând

Cazul cutremurător a ieșit la iveală pe 11 iunie 2022, când polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 1 Botoșani au descins la domiciliul familiei din Unțeni și l-au reținut pe tatăl fetei, în vârstă de 41 de ani, dar și pe cei trei frați ai victimei de 17, 19 şi 20 de ani, sub acuzațiile de agresiune sexuală şi viol în formă continuată.

„Din cercetări, a reieșit faptul că în perioada 2019-2021, tatăl ar fi atins-o în mod frecvent, în zonele intime, pe fiica sa minoră, împotriva voinţei acesteia. Totodată, în aceeași perioadă, cei trei frați, prin constrângere şi violenţă, ar fi întreţinut în mod frecvent raporturi sexuale cu minora”, preciza atunci Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. Prezentați în fața instanței de judecată, cei patru au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, măsura fiind prelungită succesiv.

Ulterior, în luna octombrie 2022, și mama fetei a fost arestată după ce anchetatorii au ajuns la concluzia că femeia a avut partea ei de vină. Asta pentru că a știut de agresiuni, dar nu a făcut niciun demers pentru a stopa abuzurile, acceptând ca fiica ei să fie violată.

Copii luaţi în grija statului

În urma anchetei, fata abuzată, dar și ceilalți doi frățiori mai mici au fost internați într-un centru de primise a copiilor în regim de urgență. Consiliată de psihologi, copila nici nu mai vrea să revină în familie. De altfel, pe baza probelor din anchetă, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani au solicitat instanței de judecată decăderea din drepturile părintești atât a tatălui, cât și a mamei în cazul celor trei copii minori.

Familia era monitorizată de cei de la Asistența Socială întrucât între părinți au avut loc în trecut mai multe scandaluri, pe fondul consumului de băuturi alcoolice. De altfel, în urma acestor scandaluri, mama fetei a plecat de mai multe ori de acasă, în comuna Gorbănești.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...