spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăPovestea halucinantă a unei fete care a fost violată cu ajutorul mamei

Povestea halucinantă a unei fete care a fost violată cu ajutorul mamei

Caz terifiant într-o comună din județ, unde o fată a fost abuzată sexual de cel puțin trei bărbați. Cutremurător este că doi dintre abuzatori au fost tocmai cei care ar fi trebuit să aibă grijă de ea – tatăl natural, dar și tatăl vitreg.

Până și mama fetei riscă să fie trimisă în judecată pentru complicitate la viol. Asta după ce s-a descoperit că femeia l-ar fi ajutat practic pe concubin să o violeze pe fată. Șocant este că și prietenul fetei, în anturajul căruia adolescenta și-ar fi căutat salvarea, a ajuns să fie acuzat și condamnat definitiv la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru act sexual cu o minoră în formă continuată.

Scene petrecute în 2021

Faptele abominabile s-ar fi petrecut în comuna Văculești și au ieșit la iveală la sfârșitul lunii martie 2021. Prin sat circulau mai multe zvonuri cum că un bărbat, Vasile Cobzariu, de loc din Dorohoi, care se căsătorise cu o localnică, le-ar fi abuzat sexual pe cele două fiice ale femeii rezultate dintr-o relație anterioară. Pentru a pune ancheta pe o pistă falsă, bărbatul a recurs la o strategie aproape de neînchipuit. Pe 29 martie 2021, el a mers la poliție și a povestit că fiica sa vitregă, în vârstă de 14 ani, P.D.V. ar fi fost violată de o persoană necunoscută din localitatea de domiciliu.

Investigațiile au fost extinse și au scos la iveală o poveste cumplită, aproape de neimaginat. Ambele fete, inclusiv cea mică de 12 ani, ar fi fost agresate sexual de bărbat. Ba mai mult, în trecut, fata cea mare fusese abuzată sexual și de tatăl ei natural. Ulterior, acesta s-a spânzurat, iar mama fetelor a ajuns să se căsătorească cu dorohoianul, care s-a gândit să profite și el de minore. Doar că între timp, fata cea mare a fugit de acasă, găsindu-și un prieten, iar când lucrurile petrecute în familie au început să transpire, Vasile Cobzariu a decis să arunce vina pe prietenul fetei, determinându-le și pe fiice să mintă în fața anchetatorilor.

Fată violată de tatăl vitreg

Pentru a face lumină în acest caz, anchetatorii au făcut uz și de mijloace tehnice de supraveghere a discuțiilor în mediul ambiental, iar după administrarea probelor anchetatorii au ajuns la concluzia că Vasile Cobzariu și-a abuzat fiicele vitrege acum în vârstă de 13 și respectiv 15 ani, care au fost luate din familie și predate în grija celor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în perioada 2019 – martie 2021, ar fi întreținut raporturi sexuale și le-ar fi atins în zonele intime pe fiicele sale vitrege, cu care locuia împreună”, arăta atunci Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Reținut pe 12 mai 2021, bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani și arestat preventiv, în final el fiind condamnat definitiv la 16 ani de închisoare cu executare pentru viol în formă continuată și agresiune sexuală în formă continuată.

Poveste halucinantă

Doar că povestea halucinantă a continuat pentru că polițiștii au vrut să afle dacă fata cea mare. P.D.V. a fost violată de prieten. Așa au ajuns la Ioan Valentin Hergheligiu, un bărbat de 42 de ani, din comună, care ar fi profitat și el de copilă de două ori. Prima dată s-a întâmplat pe 24 august 2019, când, fără să exercite presiuni fizice sau psihice asupra fetei, acesta a făcut dragoste cu minora, la domiciliul lui.

Aproape trei ani de închisoare cu suspendare

O săptămâna mai târziu, P.D.V. a fugit de acasă și a întreținut din nou relaţii sexuale normale cu bărbatul, tot cu consimțământul ei. La ultima ispravă, când minora a fugit de acasă în toiul nopții, mama fetei a anunțat poliția, cei doi fiind găsiți de forțele de ordine la marginea comunei, când se întorceau de la pădure unde fuseseră să strângă uscături.

Prin urmare, în timp ce tatăl vitreg, Vasile Cobzariu, era judecat pentru abuzuri, Ioan Valentin Hergheligiu a fost trimis și el în boxa acuzaților pentru act sexual cu o minoră, procesul derulându-se separat. De altfel, în cazul lui sentința definitivă a venit chiar înainte de Crăciun, mai exact pe 19 decembrie a.c., când bărbatul a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Fată violată cu ajutorul mamei 

Iar ca povestea să fie și mai șocantă, în timpul procesului lui Vasile Cobzariu a ieșit la iveală că inclusiv mama copilei ar fi fost complice la un viol. Astfel, la unul dintre termenele de judecată, P.D.V. a relatat o poveste absolut halucinantă. Într-o zi din cursul lunii martie 2020, bărbatul a încercat să o violeze, iar minora a încercat să fugă din casă, doar că mama ei a prins-o, a tras-o de mână înapoi în cameră, după care a apucat-o de picioare, iar împreună cu Vasile Cobzariu a pus-o pe pat, împrejurare în care bărbatul a dezbrăcat-o cu forța pe fată şi a întreținut un raport sexual cu aceasta, în prezenţa mamei. Oripilați de cele auzite, procurorii s-au sesizat imediat și au dispus ca inclusiv mama copilei să fie anchetată pentru complicitate la viol.

„S-a reținut și faptul că inculpata l-a încurajat şi ajutat în mod indirect pe inculpat să continue abuzurile sexuale asupra fiicei sale, netezindu-i acestuia calea şi, în scopul de a o face pe minoră să fie mai puțin reticentă, mai docilă și să accepte abuzurile, o mințea şi o manipula pe aceasta din urmă că <<trebuie să îndure>> pentru ca inculpata să nu mai fie amenințată de soțul ei cu bătaia, cu moartea şi cu alungarea din locuință și pentru ca fetele ei gemene, rezultate din căsătoria cu abuzatorul, <<să aibă tată>>”, susțin procurorii.

Caz similar petrecut în județ

Stupefiant este că acest caz nu este singular. În vara acestui an, polițiștii botoșăneni au scos la iveală un alt caz asemănător, de data aceasta în comuna Unțeni, unde o fată de 15 ani a fost abuzată sexual de tată și de trei frați. Grozăvia a ieșit la iveală pe 11 iunie a.c., când, în baza unor informații primite de la asistenții sociali, polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 1 Botoșani au descins la domiciliul familiei din Unțeni și l-au reținut pe tatăl fetei, în vârstă de 41 de ani, dar și pe cei trei frați ai victimei de 17, 19 şi 20 de ani, sub acuzațiile de agresiune sexuală şi viol în formă continuată.

„Din cercetări a reieșit faptul că în perioada 2019-2021, tatăl ar fi atins-o în mod frecvent, în zonele intime, pe fiica sa minoră, împotriva voinţei acesteia. Totodată, în aceeași perioadă, cei trei frați, prin constrângere şi violenţă, ar fi întreţinut în mod frecvent raporturi sexuale cu minora”, preciza atunci Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Vinovații au fost arestați preventiv

Prezentați în fața instanței de judecată, cei patru au fost arestați preventiv pentru 30 de zile și trimiși în judecată. Totuși, după ce au adunat probă cu probă, anchetatorii au apreciat că şi mama a avut partea ei de vină. Asta pentru că a știut de agresiuni, nu a făcut niciun demers pentru a stopa abuzurile, acceptând ca fiica ei să fie violată.

Prin urmare, și mama fetei a fost pusă sub urmărire penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la agresiune sexuală în formă continuată, complicitate la infracțiunea de viol în formă continuată şi trei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului. De altfel, în urma unui alt proces, în luna octombrie a.c. femeia și soțul ei au fost decăzuți din drepturile părintești.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...