sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăPrima PaginăCopilă violată cu acordul mamei

Copilă violată cu acordul mamei

Cazul cutremurător descoperit în comuna Unțeni la mijlocul lunii iunie a.c., unde o fată de 15 ani a fost abuzată sexual de tată și de trei frați, scoate la iveală aspecte șocante.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

După aproape patru luni de cercetări, polițiștii și procurorii au ajuns la concluzia că mama fetei ar fi știut tot timpul ce se întâmplă, dar a preferat să tacă pentru a nu avea scandal cu soțul și pentru a primi în continuare bani de la fiii ei. Asta după ce, în primă fază, Nicoleta T. a susținut că ar fi aflat de cele întâmplate cu o zi înainte de ancheta polițiștilor.

„Fata mi-o spus, dar mi-o spus foarte târziu. Am vrut să vorbesc cu ea …Mamă, spune-mi și mie ce s-o întâmplat, dar ea de acolo mi-o zis <<da ce treabă ai tu?>>”, a povestit femeia imediat după declanșarea anchetei.

În plus, a susținut Nicoleta T., bărbatul era destul de violent. Din această cauză, de Crăciun și de Anul Nou, ea ar fi stat vreo două săptămâni la mama ei din Gorbănești. „Mereu mă bătea și mă fugărea…Eu ce puteam să fac?!Am fost și la poliție și i-a dat interdicție, să nu mă mai bată..,Și ce-o făcut?! Iacă ce-o făcut!”, a adăugat atunci femeia, care a susținut că de pe urma violențelor din familie s-a ales cu un ochi scos și fără dinți în gură.

Mama a stat cu mâinile în sân

Totuși, după ce au adunat probă cu probă, anchetatorii au apreciat că femeia a avut partea ei de vină. Asta pentru că a știut de agresiuni, nu a făcut niciun demers pentru a stopa abuzurile, acceptând ca fiica ei să fie violată. Prin urmare, Nicoleta T. a fost pusă sub urmărire penală. „În urma probelor administrate, s-a dispus începerea urmăririi penale față de femeia în vârstă de 38 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la agresiune sexuală în formă continuată, complicitate la infracțiunea de viol în formă continuată şi trei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului”, a precizat pentru „Monitorul de Botoșani”, Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Având în vedere gravitatea faptelor, anchetatorii au solicitat și luarea unei măsuri preventive. Astfel, în cursul zilei de luni, 3 octombrie a.c., Nicoleta T. a fost prezentată în fața magistraților de drepturi și libertăți de la Judecătoria Botoșani și arestată preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de complicitate.

Coşmar descoperit de asistenţii sociali

Grozăvia a ieșit la iveală pe 11 iunie a.c., când, în baza unor informații primite de la asistenții sociali, polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 1 Botoșani au descins la domiciliul familiei din Unțeni și l-au reținut pe tatăl fetei, în vârstă de 41 de ani, dar și pe cei trei frați ai victimei de 17, 19 şi 20 de ani, sub acuzațiile de agresiune sexuală şi viol în formă continuată.

„Din cercetări, a reieșit faptul că în perioada 2019-2021, tatăl ar fi atins-o în mod frecvent, în zonele intime, pe fiica sa minoră, împotriva voinţei acesteia. Totodată, în aceeași perioadă, cei trei frați, prin constrângere şi violenţă, ar fi întreţinut în mod frecvent raporturi sexuale cu minora”, preciza atunci Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani. Prezentați în fața instanței de judecată, cei patru au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, măsura fiind prelungită până luna acesta, când tatăl și cei trei frați au fost trimiși în judecată.

În urma anchetei deschise de  autorități, fata și ceilalți doi frățiori mai mici au fost internați într-un centru de primise a copiilor în regim de urgență. Consiliată de psihologi, copila nici nu mai vrea să revină în familie. De altfel, pe baza probelor din anchetă, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani au solicitat instanței de judecată decăderea din drepturile părintești atât a tatălui, cât și a mamei.

Copilă vândută pentru alimente

Cazul seamănă oarecum cu un alt incident cutremurător descoperit în vara lui 2015, în comuna Coșula. Acolo, o femeie și-a trimis cu bună știință propria fiică, în vârstă de numai 8 ani, să facă sex oral cu un localnic. Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a abuzat-o sexual de aproape 100 de ori într-un singur an, fără să-i pese că-i distruge copilăria fetiței. După ce-și satisfăcea poftele cu minora, bărbatul îi trimitea mamei fetiței făină, mălai, pâine sau alte alimente.

Profita de faptul că familia trăia într-o sărăcie lucie și oferea alimente pentru a primi în schimb servicii sexuale. Totul s-a întâmplat cu complicitate unei mătuși a fetei, care ar fi convins-o pe mamă să accepte supliciul.

Chinul fetiței a luat sfârșit, după ce o vecină din sat a aflat povestea cutremurătoare. Oripilată de ceea ce a aflat, femeia a mers la Poliție, unde a denunțat totul. Fetița abuzată a fost luată din familie de Direcția pentru Protecția Copilului Botoșani și primește terapie într-un centru specializat. Trimiși în judecată, cei trei care au profitat de fetița în vârstă de 8 ani, s-au ales cu pedepse cu închisoarea. Bărbatul a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de detenție, mama fetei a primit o condamnare de 7 ani și 4 luni de închisoare, iar mătușa care ar fi intermediat totul a scăpat cu 5 ani de detenție.

Val de agresiuni sexuale împotriva copiilor

Numărul agresiunilor sexuale asupra minorilor a crescut alarmant în ultima perioadă, în județ. Grozăviile întrec orice închipuire, unele abuzuri petrecându-se în cadrul unor familii, ori chiar la școală. A fost o adevărată serie neagră înregistrată în judeţ, care a scandalizat opinia publică.  Un alt caz halucinant petrecut în județ a fost scos la iveală în luna iunie.  În luna martie a.c., un profesor de la Liceul cu Program Sportiv a fost condamnat în primă instanță de Judecătoria Botoșani la 7 ani de închisoare cu executare pentru viol. Asta după ce, pe 3 septembrie 2018, ar fi violat o elevă de 15 ani. În luna mai, un alt profesor, de data aceasta de matematică, din comuna Răchiți, a fost acuzat că ar fi agresat sexual trei eleve.

În rechizitoriu se arăta că, în perioada septembrie 2021 — aprilie 2022, în timpul orelor de curs, dar și în afara acestora, profesorul ar fi exercitat în mod repetat acte de natură sexuală asupra elevelor sale, în vârstă de 13 ani și 14 ani, acte concretizate prin atingerea/stimularea zonelor intime ale minorelor și atingerea cu mâinile acestora a propriei sale zone intime, prin intermediul cărora inculpatul obținea gratificarea sexuală. Bărbatul a fost condamnat în primă instanță la cinci ani și opt luni închisoare. În august, un alt profesor de la liceul din Ștefănești a fost trimis în judecată pentru corupere sexuală a minorilor, după ce ar fi exercitat acte de natură sexuală asupra unui elev în vârstă de 15 ani.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
câțiva nori
29.4 ° C
29.9 °
28.9 °
28 %
3.5kmh
15 %
sâm
32 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...