sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăPrima PaginăDreptate cerută după o dublă tragedie (video)

Dreptate cerută după o dublă tragedie (video)

O familie din Dorohoi cere dreptate, după ce cei doi fii şi-au pierdut viaţa. Cei doi părinţi, în vârstă de 84 de ani, cer pedepsirea celui care le-a distrus vieţile.

Coşmarul familiei a început pe 30 iulie. Atunci George Cojocaru, în vârstă de 43 de ani a fost bătut într-un local din El Portil, Spania. În urma conflictului violent, dorohoianul, care trăia în Spania de 21 de ani, a fost transportat în stare gravă la Spitalul Juan Ramón Jiménez. Pe 23 august, însă, din cauza unor leziuni grave la creier, provocate de bătaia brutală pe care i-a aplicat-o Carlos Garrido Juárez, în vârstă de 47 de ani, George Cojocaru a murit.

Potrivit stiridiaspora.ro, în ciuda faptului că românul şi-a pierdut viaţa, atacatorul său este cercetat în libertate. Această decizie a fost luată de Tribunalul Ayamonte pe 2 august, cu 21 de zile înainte de moartea lui George, care era încă în comă la acea dată. Cazul a fost cercetat pentru o infracțiune de „vătămări agravate”.

În două contestații depuse, înainte și după moartea fiului lor, părinții lui George Cojocaru, Emil și Eufrosina, au cerut Judecătoriei Ayamonte să emită măsuri asigurătorii mai severe. Printre acestea, închisoarea provizorie, solicitată inițial înainte de rezultatul fatal previzibil prezis de medici, și din nou după moartea fiului său.

Ambele cereri au fost respinse de tribunalul Ayamont, care nu a fost de acord cu rectificarea măsurilor asigurătorii împotriva lui Carlos Garrido. Ambele refuzuri au fost atacate cu recurs la Tribunalul Provincial din Huelva.

Crimă după un conflict între victimă şi menajeră

Incidentul violent a fost surprins de o cameră de supraveghere, iar în imagini se observă că George reușește inițial să scape de atacator, după ce a fost ajutat de alți clienți locali.

Unul dintre ei, în vârstă de aproximativ 70 de ani, conform rapoartelor poliției, a fost amenințat de Garrido, care l-a avertizat că dacă nu se îndepărtează ca să îl lase să-l urmărească pe George, îl va ataca și pe el.

Angajații barului și alți martori spun că, în fața unei astfel de amenințări, „omul de aproximativ 70 de ani se îndepărtează și tocmai atunci Carlos s-a apropiat de George”, deja în afara localului, lovindu-l de trei ori în bărbie, „a treia lovitură a fost cea mai puternică și s-a prăbușit la pământ”, moment în care Carlos Garrido a părăsit locul. Toate mărturiile adunate de Garda Civilă sunt de acord că George nu a încercat să se apere sau să reziste atacului.

Referitor la cauzele care au dat naștere încăierării care a pus capăt vieții lui George, sursele consultate de presa din Spania susțin că toate mărturiile strânse în timpul cercetării polițienești și judiciare a acestui caz indică o discuție purtată cu o seară înainte între cei doi.

Agresorul era partenerul unei femei, care lucra ca menajeră în locuința victimei. Ambii au avut o discuție aprinsă, în care lucrătoarea casnică ar fi încercat să medieze, primind de la agresor un răspuns supărat și neplăcut, precum și reproșuri pentru intervenția în problemele personale ale românului.

Fii pierduţi la o distanţă de câteva zile

Moartea fiului cel mic, George, nu a fost, însă, singura încercare prin care au trecut cei doi bătrâni de 84 de ani. Un al fiu, care se afla internat la un spital în București din cauze naturale, a făcut infarct și a murit la auzul veștii că George se afla în spital, în comă, și cu puține șanse de supraviețuire.

După câteva zile a murit și George, în Spania.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.2 ° C
15.6 °
13.6 °
49 %
0.5kmh
100 %
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
6 °
mar
13 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...