spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTVal de controale în județ. Polițiștii au făcut ravagii între cei certați...

Val de controale în județ. Polițiștii au făcut ravagii între cei certați cu legea

Polițiștii au continuat, în weekend, seria acțiunilor organizate în județ. Municipiul Dorohoi și alte patru orașe din județ au fost scotocite de forțele de ordine, Alte acțiuni au fost organizate de polițiștii de la Serviciul Rutier, dar și de către cei din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Iar verificările s-au lăsat cu zeci de sancțiuni.

„În ultimele 48 de ore, polițiștii botoșăneni au intervenit la 122 de evenimente, dintre care 102 au fost semnalate prin apel 112. În urma intervențiilor și a activităților specifice desfășurate, pe raza întregului județ, au fost aplicate 473 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 201.310 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. Dintre acestea, 90 de sanțiuni au fost aplicate bicicliștilor, 21 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespecarea normelor legale privind conviețuirea socială, iar 10 sancțiuni au fost aplicate pentru apelare nejustificată sau abuzivă a numărului de urgență 112. Totodată, pentru abaterile înregistrate la regimul rutier, au fost reținute în vederea suspendării 16 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Duminică, de exemplu, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere dar și pentru reducerea abaterilor comise de către bicicliști pe drumurile publice. În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 142 de sancțiuni contravenționale în valoare de 32.370 de lei, 90 dintre acestea fiind aplicate bicicliștilor, celelalte sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, nefolosirea centurii de siguranță, depășire pe linie continuă. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării cinci permise de conducere.

Tot pe 14 mai, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu cei ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat o acțiune pentru verificarea respectării legislației privind regimul de deținere a câinilor ”ogari”. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 12 persoane, au fost controlate trei autovehicule și trei stâni, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 de lei.

Și polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat sâmbătă (n.r. – pe 13 mai a.c.) o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de furt și tâlhărie, dar și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 105 persoane, au fost verificate 24 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.625 de lei.

O altă acțiune a avut loc sâmbătă în zona orașului Ștefănești. Aici, operațiunea a fost organizatî de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești. Ținta a fost prevenirea și combaterea faptelor generatoare de accidente rutiere. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 55 de persoane, au fost controlate 48 de autoturisme iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.530 de lei.

Controale au fost și la Săveni. În acest caz, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni, împreună cu lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești, au organizat o acțiune pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea infracționalității stradale precum și creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice. În cadrul activităților, polițiștii au legitimat 225 de persoane și au controlat 167 de autoturisme, iar neregulile constatate s-au soldat cu 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.125 de lei, fiind reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.

În schimb, duminică, pe 14 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au organizat o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de siguranță publică în piețe și târguri. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 41 de persoane, au fost controlate 30 de autovehicule și au fost efectuate 18 testări etilotest. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.685 de lei și au fost reținute în vederea suspendării trei permise de conducere.

Și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 8 au organizat sâmbătă o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 52 de persoane, au fost controlate 21 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 18.320 de lei.

Verificările făcute în zona Flămânzi au dus la descoperirea a trei transporturi ilegale de lemne. În timpul operațiunii, polițiștii au oprit pentru control, pe raza comunei Copălău, o autoutilitară condusă de un tânăr, de 26 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos. Verificările au arătat că acesta nu deținea documente de transport pentru întreaga cantitate, motiv pentru care tânărul a fost amendat cu 2.000 de lei, iar cantitatea de 2,3 mc de material lemnos a fost confiscată. La scurt timp, echipajele au oprit pentru control, pe drumul european E 58 , în orașul Flămânzi, o autoutilitară care transporta material lemnos, condusă de un bărbat de 42 de ani, din județul Suceava. În urma controlului efectuat a ieșit la iveală că datele înscrise pe avizul de însoțire nu corespundeau cu realitatea faptică, întrucât bărbatul transporta 3 metri cubi de cherestea, iar pe avizul de însoțire era înscrisă cantitatea de 1,9 metri cubi. Suceveanul s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei, iar diferența de material lemnos care nu era trecută pe avizul de însoțire a fost supusă confiscării. Tot atunci, polițiștii au oprit pentru control, pe drumul european E 58, pe raza comunei Copălău, o autoutilitară care transporta material lemnos, condusă de un bărbat de 67 de ani, din comuna George Enescu. Acesta nu deținea documente de transport pentru cantitatea de material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, iar cantitatea de 5,25 mc de material lemnos a fost confiscată.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.5 ° C
19.6 °
18.9 °
54 %
3.7kmh
54 %
mie
17 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...