spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTIncident neobișnuit la o unitate de învățământ. Un elev a venit la...

Incident neobișnuit la o unitate de învățământ. Un elev a venit la ore cu un pistol

Astăzi, 15 mai 2023, în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați prin apel 112, de către directorul unei instituții de învățământ, cu privire la faptul că un elev de 14 ani, a venit în sala de curs cu un pistol.

„Din verificările efectuate până în acest moment s-a stabilit faptul că pistolul respectiv este de jucărie, iar elevul nu l-a folosit pentru a amenința pe cineva”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Se continuă verificările pentru stabilirea întregii situații de fapt.

Cazuri similare petrecute recent

Astfel de cazuri neobișnuite se întâmplă și la nivel național. În urmă cu doar câteva zile, un elev în vârstă de şapte ani din municipiul Constanţa a intrat în şcoală cu o armă de tip airsoft, aceasta fiind ridicată de un profesor.

“Patrula mixtă deplasată la faţa locului, formată din poliţist şi jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa, a constatat că, la data de 10 mai, în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învăţământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală şi nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic”, a transmis IPJ Constanţa.

În acest caz cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, iar în cauza a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Totodată, poliţiştii fac verificări sub aspectul comiterii unor fapte de natură contravenţională, prevăzute de Legea 295/2004.

Armele de airsoft nu necesită autorizare conform Legii 295/2004 (actualizată în 2011) și pot fi achiziționate de persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Masacru la o școală din Belgrad

Tot recent, un elev din Belgrad a șocat întreaga lume după ce Un adolescent a deschis focul într-o școală din centrul Belgradului, provocând moartea a cel puțin nouă persoane, printre care elevi și un gardian, transmite presa din Serbia.
Tatăl băiatului suspectat a fost arestat. În sala de clasă în care adolescentul și-a ucis mai mulți colegi și a împușcat-o pe profesoara de istorie a fost găsit un rucsac care conținea trei sticle de cocktail Molotov, anunță autoritățile. Elevul ar fi avut la el două arme și cinci încărcătoare.

În dimineața masacrului, când a venit la școală, a început imediat să tragă la întâmplare și a urmat haosul. Elevii au sărit pe fereastră și au fugit. Se presupune că elevul se afla sub influența drogurilor. În rest, profesorii spun că este un elev exemplar, iar părinții săi lucrează în sistemul de sănătate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...