joi, iunie 8, 2023
AcasăLocalParticipare record la ,,Retroparada Primăverii" din Botoșani (video)

Participare record la ,,Retroparada Primăverii” din Botoșani (video)

Astăzi, între orele 10:00-14:00, Pietonalul Unirii din Botoșani a fost gazda unei parade de maşini de epocă.

„Retroparada Primăverii” a reunit aproximativ 40 de deținători de vehicule istorice din județele Botoșani, Iași, Neamț și Suceava. Evenimentul este unul dintre cele mai așteptate în lumea pasionaților de mașini de epocă și a adus laolaltă aproximativ 50 de mașini, cuprinse în perioada 1959- 1994.

Un public mai numeros decât în anii trecuți

Accesul a fost gratuit, iar vremea bună a favorizat participarea curioșilor într-un număr mai mare decât în anii trecuți.

,,Față de anii trecuți, într-adevăr, „Retroparada Primăverii”, organizată de Filiala Retromobil club România, Botoșani, a avut cea mai vastă organizare pentru că a inclus un mare număr de participanți. Vizitatori, cred că, față de anii trecuți, au fost dublu chiar și triplu, pentru că ne-a ajutat și vremea”, a spus Constantin Nicușor, secretarul Filialei Botoșani a Retromobil Club România.

,,Cea mai musculoasă mașină”

De asemenea, în cadrul paradei, s-au oferit și premii pentru cele mai frumoase exemplare. Astfel, trofeul pentru cea mai puternică mașină a fost câștigat de Ionuț Marcu. El este mândrul deținător al unui Mercedes-Benz, model 560 SEC din 1989, care a fost intitualată ,,Cea mai musculoasă mașină”. Acesta spune despre bijuteria pe care o deține că ,,e o mașină pe care o folosesc atât la drumuri mai lungi sau plimbări prin oraș, este o mașină foarte puternică, foarte fiabilă, construită pentru drum, îi place.(…) E vorba de pasiune, nu știu, dacă îți place un lucru sau faci un lucru cu pasiune, dacă se mai numește investiție. E o chestie pe care ți-o asumi”.

Cea mai veche mașină

Cea mai veche mașină de la paradă este un Ford Edsel Ranger. La ora actuală, se estimează că ar mai fi doar de 600 de exemplare rămase în întreaga lume. Povestea lui Edsel Ranger începe în 1957, când Henry Ford, cel mai mare constructor de automobile din acea vreme a simțit nevoia revigorării industriei auto. Prin design-erii săi încearcă să contracareze ofertele paralele ce apăruse pe piața auto, Cadillac, Pontiac, Chevrolet și Chrysler, cu o nouă ofertă a sa, Edsel.

Astfel, la sfârșitul anului 1957, după o publicitate masivă și o infuzie de capital productiv în valoare de 250 de milioane de dolari, Henry Ford, lansează primul vechicul al noului brand care a fost denumit după numele fiului său, Edsel. În ciuda intrării revoluționare pe piața auto, s-a dovedit a fi un eșesc total, iar în 1959 a fost declarată ,,cea mai urâtă mațină a anului”.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
25.6 ° C
25.6 °
25.5 °
46 %
5.5kmh
20 %
joi
23 °
vin
25 °
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Important e că avem internet de viteză. Și e și ușor de reparat.

EDITORIAL

Luna în curs a debutat cu vești ce se vor mai degrabă corecte decât bune. Pentru că nu e nimic bun în faptul că...

EPIGRAMA ZILEI

Când despre-a lui iubită a aflat Că a umblat hai-hui și s-a … umflat, S-a supărat un pic și-a făcut bot Dar oful i-a trecut imediat După ce...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...