spot_img
miercuri, mai 8, 2024
AcasăLocal BTAsistenta şi infirmiera de pe tura în care a murit Alexandra, audiate...

Asistenta şi infirmiera de pe tura în care a murit Alexandra, audiate ŞASE ore de poliţişti (video)

Două dintre angajatele Maternităţii, aflate pe tura în care a murit Alexandra, au fost audiate mai bine de şase ore de poliţiştii botoşăneni.

Cele două, asistenta şi infirmiera de pe secția unde a fost internată Alexandra, au fost chemate la sediu IPJ în cursul zilei de miercuri, împreună cu medicul Carmen Oprişanu.

Asistenta şi infirmiera aflate pe tură în noaptea fatidică au sosit la sediul IPJ însoţite de o avocată. Cea de-a treia angajată, medicul Carmen Oprişanu, a fost şi ea audiată în cursul zilei de miercuri. Acest lucru s-a întâmplat însă la Maternitate, unde aceasta era de gardă. Conducerea spitalului nu a luat nicio măsură în legătură cu activitatea acesteia în urma anchetei administrative.

Cele două nu au dorit să facă niciun fel de comentariu, nici la intrarea în poliţie, nici la ieşire, când deja era seara. Vizibil marcate de evenimentele în centrul cărora au ajuns, acestea au ieşit cu capul în jos din sediul IPJ şi au plecat în direcţii opuse.

Potrivit anchetatorilor, toţi cei audiaţi în acest dosar au calitatea de martor în prezent, ancheta fiind efectuată pe faptă şi nu persoane. În zilele următoare, atât medicii, cât și asistentele și infirmierele care au avut contact cu acest caz vor fi chemaţi în fata polițiștilor pentru a da explicații.

Filmul unei drame

Alexandra şi-a pierdut viaţa vineri dimineaţă după o sarcină întreruptă în evoluţie. În noaptea precedentă tânăra a început să sângereze. Alarmată, a sunat la 112. Era ora 22:51. Un echipaj de la Ambulanță a ajuns la domiciliul său, în municipiul Botoșani. La ora 23:05 era deja în grija celor de la Maternitate. Toată noaptea tânăra a vorbit constant cu soţul, spunându-i că are dureri crunte. Cadrele medicale i-ar fi spus că va fi operată a doua zi, când va ajunge la spital medicul său curant.

La ora 7:05 îi trimite mamei sale un ultim mesaj: “Nu am aer”.

Peste câteva zeci de minute cadrele medicale i-au anunţat familia că s-a stins.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
10.6 °
9.3 °
89 %
3.3kmh
100 %
mie
15 °
joi
16 °
vin
20 °
sâm
17 °
Dum
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...