vineri, mai 10, 2024
AcasăPrima PaginăAlexandra a fost lăsată în agonie timp de şapte ore. Monitorul vă...

Alexandra a fost lăsată în agonie timp de şapte ore. Monitorul vă prezintă concluziile raportului preliminar

Anchetatorii au finalizat prima etapă a anchetei legată de moartea Alexandrei Ivanov pe patul de spital

Deși reprezentanții Spitalului Județean de Urgență au spus că sunt deschiși și transparenți în acest caz, nimeni nu a prezentat cu exactitate până acum neregulile găsite după primul control. Raportul preliminar a ajuns, însă, pe masa ministrului Sănătății, iar Monitorul vă prezintă o parte dintre problemele constatate de echipele de inspectori sanitari.

Printre acestea se numără faptul că pacienta a fost ignorată aproape șapte ore pe patul de spital, au fost solicitate analize pe numele unui medic care era acasă, rezultate la analize au fost ignorate la luarea unei decizii medicale. Acestea sunt doar câteva dintre concluziile specialiștilor care au făcut o primă analiză a actelor medicale.

Nicio manevră de îngrijire medicală aproape ȘAPTE ORE

Unul dintre cele mai grave aspecte raportate către Ministerul Sănătății este faptul că de la ora 00:45, când s-a administrat ser fiziologic, No-Spa şi Algocalmin până la 07:35, când tânăra a intrat în șoc, nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire.

În planul de îngrijiri se consemnează măsurarea funcțiilor vitale. Cu toate acestea, valorile înregistrate nu sunt notate nicăieri în foaie, cu excepția tensiunii și pulsului înregistrate la internare. Practic, după internarea de la ora 23:30 tinerei nu i-ar mai fi fost măsurate funcțiile vitale.

O altă anomalie descoperită de inspectori a fost faptul că s-au solicitat analize de laborator, sub numele unui medic care la momentul respectiv nu era în spital.

În nota de relație a medicului de gardă care a consultat și decis internare scrie că nu s-a impus evacuarea sarcinii în timpul nopții, deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin fiind închis. Cu toate acestea, tinerei i-au fost prelevate analize, iar medicul a ignorat rezultatul lor, care a venit după decizia de a interna fata și a o lăsa în secție.

Mai mult, la nivelul spitalului nu s-a identificat un protocol sau o procedură medicală pentru gestionarea cazurilor de sarcină oprită în evoluție. Cu alte cuvinte, medicii de la Maternitate nu au stabilite proceduri clare legate de cazul în care a ajuns Alexandra.

Noapte de chin pentru Alexandra

Alexandra şi-a pierdut viaţa vineri dimineaţă după ce a pierdut o sarcină. După moartea Alexandrei au rămas în urmă trei copii, o fetiță de șase ani și doi băieței de patru și un an.

În noaptea de joi spre vineri tânăra a început să sângereze. Alarmată, a sunat imediat la 112. Era ora 22:51. La scurt timp, un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) a ajuns la domiciliul său, în municipiul Botoșani. La ora 23:05 era deja în grija celor de la Maternitate. Toată noaptea tânăra a vorbit constant cu soţul să prin mesaje spunându-i în repetate rânduri că are dureri crunte. Cadrele medicale i-ar fi dat un calmat, care nu a avut însă efect, iar ulterior i-ar fi spus că va fi operată a doua zi, când va ajunge la spital medicul său curant.

 

La 6:40 tânăra trimite un ultim mesaj: “Nu mai pot”. La ora 7:05 îi trimite mamei sale un ultim mesaj: “Nu am aer”.

Peste câteva zeci de minute cadrele medicale i-au anunţat familia că s-a stins.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16.1 ° C
16.7 °
13.6 °
62 %
1.5kmh
81 %
vin
20 °
sâm
18 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru încurajarea sportului se semnalizează clar că există și surse alternative de apă.

EDITORIAL

Analizând toate trăsăturile și caracteristicile cu care oamenii au fost înzestrați de către Divinitate, constatăm lesne o corespondență clară cu lumea animalelor în ceea...

EPIGRAMA ZILEI

Elena ce mișca partide În cazul lui, și-a schimbat genul Că altfel, nu-l putea ucide; Deci asasin a fost ... elenul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...