spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTAcuzaţii extreme pentru mama care şi-a aruncat copiii pe geam (video)

Acuzaţii extreme pentru mama care şi-a aruncat copiii pe geam (video)

Tragedia care s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni la Hotelul Tineret din municipiul Botoşani este pe cale să capete noi proporţii. Asta deoarece mama, în vârstă de 23 de ani, care şi-a aruncat copiii de la geam riscă să fie acuzată de omor calificat.

Gabriel, băiețelul în vârstă de trei anișori, este în stare extrem de gravă, medicii spunând că acesta a intrat în moarte cerebrală.

Dacă starea micuţului se va agrava şi mai mult sau tatăl va decide să îl deconecteze de la aparate, atunci încadrarea mamei sale se va schimba.

Mama este internată la Psihiatrie

Tânăra care şi-a aruncat cei doi copii pe fereastra Hotelului Tineret va fi expertizată şi de psihiatri. Procurorii au solicitat acest lucru pentru a se stabili dacă femeia a avut discernământ în momentul în care a recurs la gestul cumplit.

În prezent femeia este cercetată pentru violență în familie sub forma omorului și violență în familie sub forma tentativei de omor.

“Tânăra este internată la Spitalul de Psihiatrie în vederea expertizării medico-legale psihiatrice pentru stabilirea discernământului”, a declara Valeriu Chihaia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Tragedie fără explicaţii

Femeia locuia în Albeşti, iar duminică a mers cu un microbuz, la Botoşani, împreună cu cei doi băieţei ai săi, Vladimir şi Gabriel, pentru a-i duce pe cei mici să se joace în Parcul Mihai Eminescu. Când să plece spre casă, însă, a realizat că nu mai are autobuz înapoi, aşa că a mers să se cazeze peste noapte la Hotelul Tineret. Femeia nu avea asupra sa o carte de identitate şi era extrem de tristă, motiv pentru care personalul a fost de acord să o cazeze, oferindu-i o cameră la etajul întâi.

La scurt timp după, însă, femeia a recurs la gestul extrem. Aceasta a spus că, în timp ce copiii dormeau, i-ar fi luat în braţe şi ar fi sărit cu ei pe geam. În faţa ferestrei, însă, este un acoperiş. După ce a sărit, tănăra a rămas pe acest acoperiş, însă pe copii i-a scăpat de beton.

Paznicul hotelului a chemat poliţia

Paznicul hotelului a auzit zgomotul şi a ieşit imediat afară, moment în care i-a văzut pe copilaşi zăcând pe beton. Speriat bărbatul a sunat imediat la 112, iar între timp a văzut-o şi pe mama care stătea pe marginea acoperişului.

În scurt timp la faţa locului a avut loc o adevărată desfăşurare de forţe. Au ajuns mai multe ambulanţe, dar şi echipaje de pompieri şi de poliţie. Cei doi copii au fost preluaţi imediat de cadrele medicale şi transportaţi la spital. După aproape două ore de negocieri pompierii au reuşit să o dea jos. În timp ce negociatorul discuta cu tânăra, oamenii legii au reuşit să intre în camera unde se afla aceasta şi să o imobilizeze.

Doi pompieri au coborât-o pe femeie pe braţe până la echipajul SMURD care o aştepta. Cadrele medicale au transportat-o de urgenţă la spital. Printre lacrimi, aceasta repeta obsesiv: „Nu am vrut să le fac nimic! Nu am vrut să le fac aşa ceva”. Ulterior, tânăra a fost internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean.

Copiii urmau să-şi serbeze zilele de naştere

Tragedia familiei s-a petrecut la miezul nopţii de duminică spre luni. Vladimir, de doar doi ani a murit, iar fratele său cu doar un an mai mare este în stare critică după ce mama i-a aruncat de la geamul unui hotel din municipiu. Femeia, în vârstă de 23 de ani ameninţa că îşi va pune şi ea capăt zilelor. 

Tatăl copiilor este împietrit de durere şi nu îşi poate explica ce s-a întâmplat cu soţia sa.

Femeia locuia alături de socri. Soacra sa spune că femeia nu a dat absolut nici un semn că ceva ar fi în neregulă.

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

Botoșani
cer acoperit de nori
14 ° C
14.6 °
13.8 °
54 %
2.2kmh
85 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...