spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTCopii aruncaţi pe geam de propria mama. Unul dintre micuţi a decedat...

Copii aruncaţi pe geam de propria mama. Unul dintre micuţi a decedat (video)

Scene cumplite au avut loc la miezul nopţii de duminică spre luni. Un copil de doar doi ani a murit, iar fratele său cu doar un an mai mare este în stare critică după ce mama i-a aruncat de la geamul unui hotel din municipiu. Femeia, în vârstă de 23 de ani ameninţa că îşi va pune şi ea capăt zilelor. Tatăl celor doi copii este la Bucureşi şi nu-şi explică ce s-a întâmplat.

Tragedia a avut loc la Hotel Tineret din municipiul Botoşani. În ciuda eforturilor făcute de medici, băieţelul mai mic, Vladimir, s-a stins din viaţă la spital.

Fratele său mai mare, Gabriel, este şi el în stare foarte gravă. Băiatul este în comă profundă, iar prognosticul medicilor este unul rezervat.

Din cauza stării grave în care se afla, cadrele medicale au decis transferul micuţului la un spital din Iaşi. Acesta a fost trimis în centrul universitar cu ambulanţ SMURD cu medic.

Copii aruncaţi pe geamul camerei de hotel

copii

Femeia este originară din Albeşti, judeţul Botoşani. Duminică, aceasta ar fi venit, cu un microbuz, la Botoşani, împreună cu cei doi băieţei ai săi, Vladimir şi Gabriel, pentru a-i duce pe cei mici să se joace în Parcul Mihai Eminescu.

Când să plece spre casă, însă, a realizat că nu mai are autobuz înapoi, aşa că a mers să se cazeze peste noapte la Hotelul Tineret. Femeia nu avea asupra sa o carte de identitate şi era extrem de tristă, motiv pentru care personalul a fost de acord să o cazeze, oferindu-i o cameră la etajul întâi.

Gest inexplicabil faţă de copii

La scurt timp după, însă, femeia a recurs la gestul extrem. Aceasta a spus că, în timp ce copiii dormeau, i-ar fi luat în braţe şi ar fi sărit cu ei pe geam. În faţa ferestrei, însă, este un acoperiş. După ce a sărit, tănăra a rămas pe acest acoperiş, însă pe copii i-a scăpat de beton.

Paznicul hotelului a auzit zgomotul şi a ieşit imediat afară, moment în care i-a văzut pe copilaşi zăcând pe beton. Speriat bărbatul a sunat imediat la 112, iar între timp a văzut-o şi pe tânăra care stătea pe marginea acoperişului.

Desfăşurare de forţe în faţa hotelului

În scurt timp la faţa locului a avut loc o adevărată desfăşurare de forţe. Au ajuns mai multe ambulanţe, dar şi echipaje de pompieri şi de poliţie.

Cei doi copii au fost preluaţi imediat de cadrele medicale şi transportaţi la spital.

În faţa hotelului au ajuns şi şefii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, ai structurilor de intervenţie şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, şi negociatorul din cadrul Poliţiei.

Timp de aproape două ore acesta a vorbit cu femeia şi a încercat să o convingă să coboare de pe acoperişul de pe care ameninţa că se aruncă. Sub geamul camerei pompierii au aşezat mai multe saltele, pentru a o salva pe tânără în caz că ar fi recurs la un nou gest extrem.

„Nu am vrut să le fac nimic!”

După aproape două ore de negocieri pompierii au reuşit să o dea jos. În timp ce negociatorul discuta cu tânăra, oamenii legii au reuşit să intre în camera unde se afla aceasta şi să o imobilizeze.

Doi pompieri au coborât-o pe femeie pe braţe până la echipajul SMURD care o aştepta. Cadrele medicale au transportat-o de urgenţă la spital.

Printre lacrimi, aceasta repeta obsesiv: „Nu am vrut să le fac nimic! Nu am vrut să le fac aşa ceva”. Ulterior, tânăra a fost internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean.

Intervenţia a fost una foarte dificilă”

Negociatorul care a vorbit cu femeia a declarat după încheierea misiunii că intervenţia a fost una extrem de dificilă.

„Intervenţia a fost una foarte dificilă având în vedere gradul de risc. Au fost implicaţi doi copii minori şi o mamă care se afla într-o stare vădită de excitare psihică. Era foarte agitată, era foarte emoţională. Repeta obsesiv «ce am făcut, îmi pare rău pentru ce am făcut, nu vreau să merg la puşcărie, nu vreau să creadă lumea că sunt nebună». Am reuşit prin discuţiile cu ea să am momente de luciditate prin care ea a comunicat faptul că a venit din comuna Albeşti, de unde este, cu copii în Botoşani pentru a se juca în parcul Mihai Eminescu”, a declarat negociatorul agent şef principal Ovidiu Apostoaie din cadrul IPJ Botoşani.

Soţul femeii nu-şi explică ce s-a întâmplat

Soţul femeii se afla duminică la Bucureşti. Acesta spune că spre seară femeia i-a trimis un mesaj „urât” fără a preciza ce anume a scris şi că la final i-a spus „Adio”.

Speriat acesta a încercat să ia legătura cu femeia şi a sunat-o, în repetate rânduri, însă, aceasta nu a răspuns. Ulterior bărbatul susţine că a încercat să sune şi la rude, pentru a afla ce s-a întâmplat, însă, nici acestea nu i-au răspuns.

Acum bărbatul va trebui să se întoarcă acasă pentru a-şi conduce copilul pe ultimul drum.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
21.6 ° C
21.6 °
21.6 °
49 %
4.3kmh
10 %
Dum
19 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...