joi, februarie 22, 2024
AcasăLocalPerformanță obținută de o elevă de la Laurian. A fost premiată la...

Performanță obținută de o elevă de la Laurian. A fost premiată la nivel național pentru Cronică-Reportaj

 Vineri, 24 noiembrie 2023, la ora 11:00, la Casa Olimpică din București, a avut loc festivitatea de premiere a Concursului național de literatură și jurnalism sportiv ,,Un condei numit Fair­ Play”, ajuns la cea de-a XXIII-a ediție.

Evenimentul este susținut de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român (C.O.S.R.), prin Academia Olimpică Română (A.O.R.), în parteneriat cu Ministerul Educației (M.E.) prin intermediul inspectoratelor Școlare Județene și s-a desfășoară pe categorii de vârstă. Concursul național de literatură și jurnalism sportiv ,,Un Condei numit Fair-Play” se regăsește în Calendarul concursurilor naționale școlare – 2023.

Eleva Necolau Bianca-Maria, de la Colegiul Național „A. T. Laurian”, Botoșani, a obținut Mențiune la Cronică-Reportaj, categoria 15-18 ani, având ca profesori îndrumători pe prof. Alecsa Elena și prof. dr. Coca Dorica.

„Festivitatea de premiere a fost o experiență pe care orice elev ar trebui să o trăiască cel puțin o dată”

Profesorilor le-au fost acordate diplome și premii din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, de către dna. profesor univ. dr. Mina Maria Rusu, precum și felicitări pentru ceea ce au realizat. Întreg evenimentul a fost prezentat de un nume binecunoscut în lumea jurnalismului sportiv românesc, Alina Alexoi.

„Festivitatea de premiere a fost o experiență pe care orice elev ar trebui să o trăiască cel puțin o dată. O sală ce vibra de emoție și tradiție, copii ce radiau de fericire și zâmbete ce eclipsau totul în jur. Am avut onoarea de a-mi fi înmânată distincția de însăși Simona Amânar, o foarte mare gimnastă a României, azi, director al Academiei Olimpice Române.

Am cunoscut personalități emblematice din sportul românesc, precum: fosta gimnastă de aur a României, Andreea Răducan, prima campioană olimpică din istoria sportului românesc la floreta feminin individual la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996, Laura Badea, medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008 – Judo, Alina Dumitru. Le mulțumesc organizatorilor din cadrul Academiei Olimpicie Române care au readus spiritul olimpic și mândria de a fi români.” a declarat Bianca-Maria Necolau.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
2.1 ° C
2.1 °
2.1 °
79 %
1.6kmh
22 %
joi
11 °
vin
13 °
sâm
15 °
Dum
13 °
lun
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe Bulevard pare că se pregăteşte ceva pentru botoşăneni.

EDITORIAL

De fiecare dată când un politruc ales sau numit într-o funcție publică o dă prin bălării, vine în fața noastră cu un text de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Când vin seara târzior Și intru-n dormitor sfios Ea croșetează de zor Un ochi pe față… doi pe dos! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...