miercuri, mai 22, 2024
AcasăLocalRazii de amploare cu amenzi la minut

Razii de amploare cu amenzi la minut

Razii de amploare a polițiștilor timp de două zile în Botoșani.

Peste 160 de oameni ai legii au împânzit străzile și localurile, rezultatele neîntârziind să apară. Nu mai puțin de 15 amenzi pe oră, în medie, au dat polițiștii în cadrul celor două zile de acțiuni, pe 8 și 9 decembrie.
La razii au participat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, Secțiilor de Poliție Rurală nr.1 Botoșani și nr. 3 Hlipiceni, cu sprijinul subunităților și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău și Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani au desfășurat activități în cadrul acțiunii *Blocada*, atât în municipiul Botoșani, cât și în comunele arondate.

Peste 100 de forțe de ordine 

La activitățile de pe 9 decembrie au participat peste 100 de forțe de ordine, obiectivele principale fiind prevenirea faptelor cu violență, a infracțiunilor contra patrimoniului și a consumului de droguri.

Astfel, în cadrul activităților polițiștii au descins în 12 baruri/cluburi/discoteci, prilej cu care au fost efectuate 146 de controale corporale, fără a fi identificate bunuri interzise sau obiecte periculoase.
De asemenea, au fost verificate peste 300 de autovehicule, fiind efectuate 94 de testări cu aparatul etilotest și 14 cu aparatul DrugTest, prilej cu care au fost identificate 3 persoane sub influența alcoolului și o persoană sub influența substanțelor psihoactive.

În același context, au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 80.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul rutier, normele de conviețuire socială, paza bunurilor și a obiectivelor, obligația de a utiliza casele de marcat electronice”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.
Cu o zi înainte, pe 8 decembrie 2023, peste 60 de forțe de ordine au fost angrenate în mai multe razii în județ, fiind legitimate aproximativ 300 de persoane și controlate 172 de autovehicule.
În cadrul activităților desfășurate au fost constatate 6 infracțiuni și au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 26.000 de lei. Cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.5 ° C
20.6 °
17.7 °
48 %
5.4kmh
93 %
mie
24 °
joi
25 °
vin
25 °
sâm
22 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când te gândești la Cel de Sus şi aștepți să se gândească și El la tine măcar în campania electorală.

EDITORIAL

Știți treaba aia cu „ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să ți se întâmple”? Ei bine, după ani întregi în care am tot...

EPIGRAMA ZILEI

Stătea pe un șezlong, la soare, În slip și fără sutien Și-avea un bust atât de mare Că da pe-afară din ... catren! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...