spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalBani investiți pentru copiii botoșănenilor. A fost inaugurată prima creșă de după...

Bani investiți pentru copiii botoșănenilor. A fost inaugurată prima creșă de după Revoluție (video)

De astăzi, municipiul Botoșani are o nouă creșă. „Happy” este primul astfel de centru funcțional care a apărut în Botoșani după mai bine de 30 de ani și acoperă o parte din deficitul de unități de învățământ antepreșcolar.

Practic, este prima creșă construită în municipiu după Revoluție. Unitatea este situată în cartierul ANL Cișmea și este arondată Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 22 Botoșani. De la începutul anului viitor, părinții au la dispoziție o unitate nouă, cu 41 de locuri, în care își pot aduce copiii.

„Va întregi capacitatea pentru învățământul antepreșcolar din municipiul Botoșani”

Construcția a fost efectuată de societatea D&D Construct, cea care se ocupă și de reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani. Investiția totalizează 4,3 milioane de lei, dintre care 1,4 milioane de lei au fost atrași din fondurile europene, iar 2,9 milioane de lei au fost alocați din bugetul local.

„Am finalizat o nouă creșă în municipiul Botoșani, o creșă cu 41 de locuri pentru copiii din municipiul Botoșani, creșă care va fi arondată Grădiniței 22. Creșa a fost construită cu bani din fonduri europene și care, alături de cea pe care o avem de aproximativ 100 de locuri, va întregi capacitatea pentru învățământul antepreșcolar din municipiul Botoșani”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Edilul a precizat că deja sunt copii înscriși pe o listă de așteptare pentru momentul în care se va deschide unitatea. Spațiul dispune doar de personal nedidactic și personal didactic auxiliar, iar, de la începutul anului viitor, se vor face angajări și pentru cele șase educatoare necesare creșei.

,,Avem și angajări făcute, avem asistentă medicală, avem personal nedidactic și didactic auxiliar, adică îngrijitoarele și infirmierele pentru aceste grupe. Sperăm ca de la 1 ianuarie să putem angaja personal didactic și să putem începe activitatea în creșă”, a spus Elena Manuela Ursache, directoarea Grădiniței 22, dar care va avea în subordine și creșa.

Pe lângă utilitățile obișnuite, creșa este dotată cu un grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, cu un sistem de panouri fotovoltaice, precum și cu un sistem de iluminat natural.

Municipiul va avea încă două creșe

Primăria Municipiului Botoșani mai are în derulare două proiecte care vizează construcția a încă două creșe, una pe strada Pod de Piatră și una pe Șoseaua Iașului.

„La fiecare început de an întâmpinam dificultăți cu părinții care nu reușeau să își înscrie copiii la creșă. Avem o creșă municipală, o știe toată lumea, pe Aleea Nucului. Pe lângă acea creșă era evident că trebuie să mai construim edificii cu locuri suplimentare în Botoșani, drept dovadă vom avea încă trei creșe, aceasta pe care am prezentat-o astăzi și încă două creșe pentru care am semnat contractele de finanțare și vor fi construite pe strada Pod de Piatră și pe Șoseaua Iașului, acolo unde se va dezvolta un nou cartier”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.5 ° C
19.6 °
18.8 °
43 %
3.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...