spot_img
duminică, mai 26, 2024
AcasăLocalLUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Acțiune de conștientizare a riscului rutier și întărire a disciplinei rutiere desfășurată pe raza orașului Săveni

La data de 14.decembrie.ac, în intervalele orare 07:00-11:00și 16:00-18:00, polițiștii din cadrul Polițieiorașului Săveni, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Vlăsinești, Serviciului Rutier, Poliției municipiului Botoșani, Poliției municipiului Dorohoi, Poliției orașului Ștefănești și Darabani, au desfășurat o amplă acțiune de prevenire și combaterea consumului de băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive de către conducătorii auto.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 180 de persoane, au fost verificate peste 170 de autovehicule și au fost efectuate peste 80 de testări cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor constatate a fost constatată o infracțiune și au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale pentru nereguli constatate la regimul circulației rutiere, în valoare de peste 27.000 de lei, totodată fiind reținute 8 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Acțiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi respectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice în comunele limitrofe municipiului Botoșani

La data de 14.decembrie.ac, în intervalul orar 14:00-18:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Botoșani, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Rutier Botoșani, au desfășurat, în zona de competență, o acțiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi respectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 50 de persoane, au fost verificate peste 20 de autovehicule și au fost efectuate peste 10 testări cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 8.000 de lei și reținute 4 permise de conducere .

Acțiuni de prevenire și combatere a infracțiunilor stradale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică desfășurate în municipiul Dorohoi și orașul Flămânzi

La data de 14.decembrie.ac, în intervalul orar 09:00-12:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dorohoi, împreună cu cei din cadrul secțiilor de poliție arondate și jandarmi din cadrul Detașamentului de jandarmi Dorohoi, au desfășurat o acțiune în municipiu pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 50 de persoane și verificate peste 20 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2.500 de lei.

La data de 14 decembrie a.c., în intervalul orar 09:00-13:00, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Flămânzi, împreună cu cei din cadrul secției arondate au acționat pe raza orașului Flamanzi pentru prevenirea și combaterea infracționalității stradale.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 50 de persoane, verificate peste 20 de autovehicule și efectuate peste 10 testări cu aparatul etilotest.

Totodată, pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 6.000 de lei și reținute 4 permise de conducere.

Pirat rutier identificat la Botoșani

La data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Botoșani au oprit pentru control pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, un autovehicul condus de un bărbat, de 35 de ani, din comuna Corni.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta efectua transport neautorizat de persoane pe ruta Botoșani – Corni, contra cost.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de utilizare al autovehiculului pe o perioadă de 6 luni.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.1 ° C
15.6 °
10.5 °
63 %
1.2kmh
8 %
Dum
24 °
lun
20 °
mar
18 °
mie
17 °
joi
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă tot a rămas loc, lucrătorii au pus și afișe cu dezinsecția. Ori o fi o aluzie, ceva.

EDITORIAL

România ca studiu de caz. Deși aleșii susțin cheltuirea responsabilă a banului public și fiecare premier se laudă cu blocarea angajărilor la stat, fac...

EPIGRAMA ZILEI

Frumoasă foc la trup și chip Ea sta cu fundul pe nisip, Și-orice bărbat, cât de cuminte, Simțea cum plaja-i mai … fierbinte !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...