spot_img
duminică, mai 26, 2024
AcasăLocalLUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

La data de 19 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au identificat doi tineri de 26 de ani și 21 de ani, din comuna Prăjeni, pe numele cărora erau emise de către Judecătoria Hârlău, două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Cei doi au fost condamnați la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, fapta fiind comisă în județul Iași.

Tinerii au fost identificați în localitatea de domiciliu, fiind reținuți și, ulterior, escortați către Penitenciarul Botoșani, în vederea încarcerării.

Persoane conduse la sediul poliției și sancțiuni aplicate pentru scandal și lipsa pazei obiectivelor, în urma unei acțiuni a polițiștilor botoșăneni

La data de 19 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani cu sprijinul subunităților arondate și a jandarmilor au acționat pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, forțele de ordine au acționat atât în zonele în care se formează aglomerări de persoane, a localurilor publice, precum și pe principalele artere rutiere pentru identificarea celor care nu respectă prevederile legale.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate aproximativ 100 de persoane, au fost controlate 6 localuri publice și 20 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei și au fost conduse la sediul poliției 12 persoane.

Sancțiunile au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier, nerespectarea normelor de conviețuire socială și nerespectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor și a bunurilor.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.8 ° C
14.6 °
9.4 °
80 %
0.9kmh
16 %
Dum
24 °
lun
20 °
mar
18 °
mie
17 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă tot a rămas loc, lucrătorii au pus și afișe cu dezinsecția. Ori o fi o aluzie, ceva.

EDITORIAL

România ca studiu de caz. Deși aleșii susțin cheltuirea responsabilă a banului public și fiecare premier se laudă cu blocarea angajărilor la stat, fac...

EPIGRAMA ZILEI

Frumoasă foc la trup și chip Ea sta cu fundul pe nisip, Și-orice bărbat, cât de cuminte, Simțea cum plaja-i mai … fierbinte !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...