marți, iunie 18, 2024
AcasăLocalPas important pentru reabilitarea Stadionului Municipal. Amplasamentul va fi predat către CNI

Pas important pentru reabilitarea Stadionului Municipal. Amplasamentul va fi predat către CNI

Municipalitatea face un pas important pentru extinderea și modernizarea Stadionului Municipal. Aleșii locali vor vota predarea amplasamentului către Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Astfel, luni, 8 ianuarie, aleșii locali se întâlnesc, în ședință extraordinară, pentru a vota proiectul de hotărâre care presupune predarea Stadionului Municipal către Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI).

„Se aprobă predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții, pe bază de protocol, a amplasamentului compus din C1 parțial și teren aferent, situat în orașul Botoșani, Calea Națională, nr 44 B, județul Botoșani, aflat în proprietatea publică a municipiului Botoșani, (…), în vederea  și pe perioada realizării de către CNI a obiectivului de investiții „Reabilitare, modernizare, dotare și extindere Stadion Municipal Botoșani”, se arată în proiectul de hotărâre.

De asemenea, aleșii vor vota și pentru asigurarea condițiilor în vederea realizării obiectivului de investiții „Reabilitare, modernizare, dotare și extindere Stadion Municipal Botoșani, Calea Națională, nr 44B, municipiul Botoșani”.

Investiție de 160 de milioane de euro

Valoarea investiției se ridică la 160 milioane de lei și prevede, printre altele, transformarea „Municipalului” într-un stadion cu tribune acoperite, cu o vizibilitate optimă și cu o capacitate de 10 – 12.000 de locuri pe scaune. Pentru spectatori se vor asigura condiții de confort și facilități pentru persoanele cu dizabilități.

Se va urmări clasificarea ca stadion tip arenă sau stadion, cu capacitatea mijlocie de locuri și de categoria I – nivel internațional de competiție conform regulamentului Federației Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4 conform regulamentului U.E.F.A.

Destinații noi pentru stadion

Pe lângă cele sportive, stadionul va mai avea ca destinații săli de antrenament și recuperare pentru sportivi și terți, spații pentru administrare-servicii (birouri). De asemenea, spații comerciale și de alimentație publică și parcaje subterane pentru evenimentele sportive și pentru locuitorii zonei.

Prin dotările și amenajările realizate, complexul sportiv va putea găzdui și alte evenimente culturale sau sociale (concerte, conferințe, întruniri) ori cu caracter comercial (târguri, expoziții). În cadrul spațiilor comerciale auxiliare, pot fi amenajate magazine de articole sportive purtând însemne ale clubului.

Stadionul Municipal Botoșani a fost construit în două etape majore. Astfel, în perioada 1970-1980 tribunele A (est) și B (vest) și în anii 1980-1990 peluzele C (sud) și D (nord). Actualul stadion are o capacitate de 7.600 de locuri.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
22.9 ° C
25.9 °
22.8 °
64 %
2.1kmh
47 %
mar
22 °
mie
33 °
joi
24 °
vin
28 °
sâm
32 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şantierele electorale au ajuns şi în faţa primăriei. Doar că zelul muncitorilor parcă nu mai e deloc la fel.  

EDITORIAL

Stăm foarte prost… Despre rezultatul alegerilor locale și europarlamentare e vorba. Noul USL a făcut ce era de făcut și a „câștigat” alegerile, procentele...

EPIGRAMA ZILEI

Deși-i mereu colorat În vopsele doctrinare, Lumea s-a edificat Că nu-i … de nicio culoare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...