spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocalBărbat trimis la pușcărie după ce a cheltuit banii firmei pe băutură...

Bărbat trimis la pușcărie după ce a cheltuit banii firmei pe băutură și jocuri de noroc

A crezut că poate să facă ce vrea cu banii firmei care l-a angajat, dar s-a înșelat amarnic.

Un botoșănean a ajuns la pușcărie, după ce a golit cardul primit de la societate și s-a făcut nevăzut. Acuzat de efectuarea de delapidare, operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată și acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, botoșăneanul Adrian O, de 45 de ani, a fost condamnat în decembrie 2023 de Tribunalul Botoșani la trei ani și 10 luni în regim de detenție.

Doar el nu a contestat sentința, așa că hotărârea a rămas definitivă. La data de 17 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale- Compartimentul Urmăriri l-au identificat în municipiul Botoșani și l-au reținut în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele lui. „Acesta a fost depistat în localitatea de domiciliu, fiind reținut și ulterior escortat către Penitenciarul Botoșani, în vederea încarcerării”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Botoșăneanul a băut 2 zile și o noapte pe banii firmei

Bărbatul se angajase la o firmă de distribuție din Botoșani, iar la finele lunii iulie 2020 a primit de la reprezentanții societății un card bancar precum și codul PIN al acestuia pentru a prelua mai multe comenzi făcute de către societate la hipermarketurile de tip Cash&Carry.

După primirea cardului și sumei de 500 lei, bărbatul nu s-a mai prezentat la serviciu și nici nu a mai preluat autoutilitara din service și nici comenzile efectuate de către societate. Două zile mai târziu, el a mers totuși la firmă, unde a predat cardul. Oamenii au încercat să discute cu el, fără a reuși, întrucât Adrian O era sub influența băuturilor alcoolice.

Ulterior, s-a descoperit că, imediat ce s-a văzut cu cardul și cu banii de la firmă, botoșăneanul a băut non-stop timp de aproape două zile și o noapte într-un bar de lângă Școala gimnazială nr. 12 din municipiu, dar și într-un cazinou de pe strada Primăverii, unde a băut și jucat la păcănele aproape toți banii din contul societății.

Despăgubiri în valoare de peste 12.000 lei

În acest interval, bărbatul a efectuat un număr de 13 retrageri de numerar a câte 900 lei fiecare, utilizând cardul bancar al societății, prejudiciul depășind 12.000 de lei. Asta pentru că, pe lângă cei 11.700 lei scoși din cont, banca a perceput un comision de peste 300 de lei. Trimis în judecată pentru acele infracțiuni, botoșăneanul nici nu s-a sinchisit să restituie banii în ceasul al 12-lea. Așa se face că, atunci când au cântărit faptele, magistrații l-au condamnat la la trei ani și 10 luni de închisoare în regim de detenție. În plus, el va trebui să plătească față de societate și o serie de despăgubiri civile în sumă de 12.514,21 lei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.5 ° C
19.6 °
16.1 °
44 %
0.9kmh
100 %
joi
16 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...