spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocalGalerie de „artiști” ai volanului. Șoferii beți se dau în spectacol pe...

Galerie de „artiști” ai volanului. Șoferii beți se dau în spectacol pe drumurile din județ

Polițiștii botoșăneni au avut parte, în weekend, de adevărate spectacole oferite de conducători auto, protagoniștii fiind cei cu predilecție pentru băutură.

Prima vedetă a fost un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din Todireni, care și-a luat un „pahar” înainte să se urce la volan. Când a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o îmbibație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Într-un final, i s-au luat probe biologice pentru o evaluare a „calibrului” său alcoolic.

În aceeași seară, pe una din străzile orașului Săveni, un alt protagonist a fost prins într-o cursă nebună. Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din comuna Ungureni, a reușit să amestece viteză cu alcool într-un cocktail periculos. Maestrul în șofat a fost oprit de polițiștii care l-au tras pe dreapta pentru viteză peste limita legală. Iar verificările au scos la iveală și o alcoolemie deloc de neglijat – 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Dosar penal pentru un șofer „rebel”

Din distribuția de excepție a zilei nu putea lipsi un nonconformist. Un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Bucecea, a refuzat categoric testarea cu etilotestul și prelevarea de mostre biologice. Cu o atitudine demnă de un „rebel al străzii”, acesta și-a asigurat locul în dosarele penale sub acuzația de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.

Într-o altă scenă, duminică, pe 28 ianuarie a.c., polițiștii au descoperit un „veteran” de 69 de ani, din Suceava, care s-a lăsat prins în mrejele alcoolului. Cu o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, suceveanul a dovedit că vârsta nu e o piedică pentru a-ți etala aptitudinile într-un context rutier. Finalul i-a aparținut unui tânăr de 33 de ani, din Bălușeni, care a fost adus în prim-plan tot de etilotest. Cu o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul a fost trimis la un control amănunțit, menit să-i pună în lumină talentul alcoolic.

În final, un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Darabani a dat și el de necaz din cauza automobilului „expirat”. Fără nicio jenă, el a urcat la volan, deși autoturismul avea autorizația de circulație provizorie expirată. Pentru această îndrăzneală, el s-a ales cu un doar penal.

Problema este că toate aceste cazuri au fost înregistrate pe drumurile din județ, iar cei de la volan puteau genera oricând o tragedie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.6 ° C
18.6 °
18.6 °
77 %
2.8kmh
58 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...