spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocalLUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Sancțiuni de 15.000 de lei, în urma unei acțiune a polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor

În perioada 31 ianuarie – 2 februarie 2024, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat activități pentru verificarea respectării prevederilor legale privind gestionarea câinilor fără stăpân, precum și a condițiilor de deținere a exemplarelor canine cazate sau adoptate de la nivelul adăposturilor publice de către persoane fizice sau persoane juridice.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul specialiștilor din cadul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, pe raza localităților Dobârceni și Răchiți.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate atât unitățile administrativ teritoriale cât și persoanele fizice cu privire la care existau date că dețin exemplare canine și nu respectă legislația incidentă protecției animalelor.

În urma nergulilor constatate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15.000 de lei, pentru nerespectarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Conducere fără permis

La data de 1 februarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe drumul comunal DC 14, în comuna Vlăsinești, un autoturism condus de un bărbat, de 46 de ani, din județul Iași.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Peste 100 de sancțiuni aplicate de polițiștii dorohoieni, în cadrul acțiunii Blocada

La data de 2 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, nr. 5 Mihăileni, nr. 6 Pomârla și al polițiștilor Serviciului Rutier au organizat o acțiune pe raza de competență, pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 160 de persoane și au fost controlate 147 de autovehicule, iar 39 dintre conducătorii auto au fost supuși testării cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale, în valaore de peste 42.000 de lei, cele mai multe dintre acestea fiind pentru depășirea limitei legale de viteză.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 6 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale, în municipiul Botoșani

La data de 1 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul jandarmilor au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale, în municipiul Botoșani.

Astfel, forțele de ordine au acționat atât în zona piețelor, cât și în zonele în care se formează aglomerări de persoane, prilej cu care au fost legitimate peste 70 de persoane, 3 dintre acestea fiind supuse controlului corporal, fără a fi identificate bunuri interzise la deținere.

Totodată au fost controlate peste 40 de autovehicule și 10 societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.700 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind conviețuirea socială, a prevederilor privind modul de desfășurare a activităților economice de către producătorii agricoli și pentru abateri la regimul rutier.

Acțiune a polițiștilor rutieri

În noaptea de 1 spre 2 februarie 2024, în intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pe principalele artere rutiere din zona de competență, pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră și pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare consumul de băuturi alcoolice sau consumul de droguri.

În cadrul activităților desfășurate au fost controlate peste 50 de autovehicule, iar 17 dintre conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, fără a fi rezultate pozitive.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 15.000 de lei, pentru abateri la regimul rutier.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.9 ° C
19.9 °
19.9 °
39 %
5.2kmh
2 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °
sâm
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...