spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocalSecţie evacuată din cauza gândacilor. Ce spune mămica de la care a...

Secţie evacuată din cauza gândacilor. Ce spune mămica de la care a pornit scandalul (VIDEO)

Conducerea Spitalului Județean a decis să ia o măsură drastică în privința pacienților internați în secția de pediatrie unde au fost filmați gândaci într-un salon.

gândaciDeși inițial s-a dispus închiderea și dezinsecția totală a salonului în care a fost făcută filmarea, ulterior managerul spitalului a venit cu o măsură drastică. Astfel, întreaga secţie va fi închisă, iar pacienţii vor fi mutaţi. Potrivit managerului unităţii sanitare, este vorba despre 17 copii cu afecţiuni digestive. Aceştia vor fi relocaţi în spaţiul în care a activat secţia ORL Pediatrie. Aceasta a fost, la rândul său relocată de curând şi astfel saloanele erau libere şi pot primi pacienţi imediat.

„Vom chema şi personal de acasă, să ajute la mutatul pacienţilor, dacă este nevoie. Am decis închiderea totală a secţiei Pediatrie I şi relocarea tuturor pacienţilor. Vom face o dezinsecţie completă. Asta pentru a evita un incident asemănător într-un alt salon”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, managerul SJU Mavromati.

Mamă certată de cadrele medicale

Întregul scandal a ieşit la iveală după ce  o mămică a postat în mediul online mai multe imagini pentru a arăta condițiile din spital. „Eu m-am internat cu copilul de joi că era răcit şi mai voma. Când m-am dus în salon colegele mi-au spus să am grijă că umblă gândaci, dar nu am crezut până nu am văzut eu ieri (n.r., sâmbătă). Era mizerie şi unde se ţine mâncarea, rugină, nu mai spun în baie, unde era dezastru. În salon mai erau încă doi pacienţi”, a povestit tânăra.

Aceasta spune că după ce a postat imaginile, ar fi fost ameninţată de cadrele medicale din secţie. „După ce au apărut filmuleţele cadrele s-au supărat şi m-au chemat în birou la ele, doamna doctor şi nişte asistente, şi m-au întrebat de ce am postat imaginile. Mi-au spus că nu trebuia să fac asta şi m-au rugat să le şterg. Mi-au spus că trebuia să le spun lor nu să postez şi după au spus că în seara asta te mutăm, dar mâne vedem ce facem cu tine. Într-un fel eu am luat-o ca pe o ameninţare”, a mai mărturisit tânăra.

Aceasta a adăugat că, deşi a fost mutată într-un salon unde era curat, nu a mai vrut să rămână în spital şi a cerut să fie externată. „Aseară (n.r., sâmbătă) m-am externat la cerere. Eu m-am dus să tratez copilul de răceli şi mă trezesc că mai iau alte boli”, a conchis aceasta.

Gândaci rezistenţi la substanţele folosite la dezinsecţie

Managerul Spitalului Judeţean spune că, încă de sâmbătă seară s-a luat legătura cu serviciul din spital care se ocupă de dezinsecţie.

„În această dimineaţă colegii s-au ocupat cu dezinsecţia în salonul respectiv. Se va face o dezinsecţie completă în cadrul secţie, asta deşi o dezinsecţie a fost făcută şi săptămâna trecută în Secţia de Pediatrie. Dezinsecţia se face cu soluţiile care sunt autorizate de Ministerul Sănătăţi, iar acestea sunt folosite în toate spitalele din România. Este posibil ca insectele să devină imune la aceste substanţe, iar din acest motiv nu îşi mai fac efectul. În această situaţie ar trebui schimbate alte soluţii, însă, din ce am înţeles, cele agreate de Ministerul Sănătăţii nu sunt în număr foarte mare. Noi folosim soluţii în aşa fel încât să nu aducem prejudicii pacienţilor, deoarece acestea pot avea efecte adverse”, a spus medicul Monica Adăscăliţei.

Aceasta a adăugat că secţia va rămâne închisă până când va fi făcută o curăţenie completă. „Secţia va fi închisă până vom face curăţenia completă. Secţia este una veche, s-a făcut curăţenie, s-au schimbat uşi, geamuri. Ar trebui un spital noi. Noi facem acum un proiect tehnic pentru un nou Spital de Pediatrie”, a spus managerul Spitalului Judeţean.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14 ° C
14.6 °
13.8 °
54 %
2.2kmh
85 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...