spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocalMii de elevi botoșăneni încep simularea Evaluării Naționale

Mii de elevi botoșăneni încep simularea Evaluării Naționale

Mii de elevi botoșăneni vor susține simularea națională pentru Evaluarea Națională 2024 în zilele de 5, 6 și 7 februarie, potrivit calendarului oficial. Simulările de anul acesta vin, însă, cu o noutate, toate lucrările vor fi corectate digital.

Aproape 4.000 de elevi de clasa a VIII-a se pregătesc de confruntarea cu primele emoții generate de examenul de la finalul acestui an școlar.

,,Pentru simularea examenului de Evaluare Națională sunt așteptați să participe 3.950 de elevi din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani”, a spus Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general al ISJ Botoșani.

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, potrivit procedurii.

Lucrări corectate pe platforma digitalizată

Elevii primesc subiectele în formă de broșura. Broșura se predă la finalul probei și, întrucât conține subiecte, aceasta nu rămâne în posesia elevilor. Timpul destinat elaborării unei lucrări este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat completarea casetei de identificare din broșura cu subiecte.

De menționat este că, la simulările pentru Evaluarea Națională 2024, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, după cum a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca: „Lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click.” După verificarea fiecărei lucrări, în prezența elevilor, asistenții scanează lucrarea și introduc datele pe platformă.

Zeci de mii de lucrări corectate greșit

Pe 27 iunie 2023, Ministrul Ligia Deca a anunțat că evaluarea digitalizată se va generaliza, începând cu sesiunea din august a examenului național de bacalaureat de anul acesta.

Asta nu s-a întâmplat și corectarea digitalizată a lucrărilor de la Evaluarea Națională și BAC 2023 s-a făcut în aceleași două județe ca anul trecut, în 2022, adică în Dâmbovița și Călărași. Pilotarea corectării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2023 ar fi trebuit să se facă în județele Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj și Satu Mare.

Peste 54.600 de constatații au fost depuse la examenul național de Bacalaureat 2023, potrivit datelor Ministerului Educației. 2023 este al treilea an cu cel mai mare număr de contestații din ultimii 10 ani. După evaluarea lucrărilor contestate, au fost modificate notele pentru 51.646 de lucrări, ceea ce înseamnă că au fost corectate greșit. Tocmai de aceea se optează pentru corectarea digitalizată, în speranța că vor fi mai puține erori.

Calendarul simulării pentru Evaluarea Națională

5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă;

6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă;

7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă;

23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
8.5 ° C
14.6 °
7.8 °
66 %
2kmh
5 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...