miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocalCJ Botoșani, pionier al turismului digital. Sau cum va ajunge județul în...

CJ Botoșani, pionier al turismului digital. Sau cum va ajunge județul în realitatea virtuală

După ce ne-am întreținut cu sfinții și ne-am îngrășat în voie pe ruta gastronomică locală, cei de la Consiliul Județean (CJ) Botoșani au decis să ne uimească din nou. După ce am crezut că nu se poate mai mult decât să-ți îndopi până la refuz papilele gustative, acum e lansată o nouă provocare cu Botoșaniul în realitatea virtuală.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

În plin secol al tehnologiei, când telefoanele mobile sunt din ce în ce mai inteligente, CJ Botoșani a hotărât să intre în era digitală a turismului. De data aceasta, turiștii vor fi invitați să se piardă în farmecul județului Botoșani fără să se mai ridice de pe canapea sau să-și murdărească pantofii pe drumurile noastre pitorești. Proiectul recent depus în cadrul Programului Interreg VI-A NEXT România – Republica Moldova 2021-2027 este dovada, CJ hotărând să facă echipă cu Primăria Vadul lui Vodă de dincolo de Prut.

Planul nici nu este complicat. Doar să creeze o strategie de promovare a turismului care să rivalizeze cu cele mai bune jocuri video, o aplicație „Visit Botoșani” care să îi facă pe turiști să uite de site-urile pline de promisiuni turistice, cu hărți 3D care să arate că există și Botoșani pe acest pământ.

Două totemuri pentru a ghida călătoria virtuală

Și cum să-ți pui amprenta în era digitală fără câteva totemuri interactive? CJ a decis să ofere două. Două totemuri pentru a ghida călătoria virtuală. Și cine știe, poate că vor fi și alte materiale de promovare turistică, care să îi facă pe oameni să se simtă mai turistici și mai digitali în același timp.

Și nu trebuie să uităm de vecinii noștri de la Vadul lui Vodă, care vor să-și pună și ei amprenta în acest joc digital. Vor să creeze un Centru de Informare Turistică și să facă niște amenajări peisagistice care vor trebui să arate și ele cât mai bine pe ecran.

Și să nu uităm de banii. Frumoșii bani europeni, fără de care niciun proiect nu ar fi complet. Valoarea finanțării solicitate este de 242.000 de euro, din care 90% va fi contribuția europeană nerambursabilă, iar 10 la sută va fi contribuția simbolică a celor doi parteneri. Prin urmare, toți ar trebui să-și pregătească ecranele pentru o experiență turistică fără precedent în Botoșani. De la sfinți la realitate virtuală, pentru a dovedi că și acest colț de țară este binecuvântat cu inovație.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...