joi, mai 9, 2024
AcasăLocalRazie de amploare în municipiu, cu zeci de polițiști! Când a avut...

Razie de amploare în municipiu, cu zeci de polițiști! Când a avut loc și cum s-a terminat totul

Timp de două zile (sâmbătă și duminică), municipiul Botoșani a fost scena unei operațiuni de amploare organizată de polițiști. Ținta a fost prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale.

Polițiștii, sprijiniți de colegii din subunitățile de poliție și de Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Biroul de Poliție Transporturi și jandarmi, au acționat în intervalul orar 6 -14 și 18-02, efectuând verificări amănunțite în rândul cetățenilor.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, peste 800 de persoane au fost legitimate în cadrul acestei operațiuni, iar 90 dintre acestea au fost supuse unui control corporal, fără a fi descoperite bunuri interzise la deținere. În urma verificărilor, 19 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru investigații suplimentare.

Amenzi de peste 12.000 lei

De asemenea, în timpul acțiunii au fost dispersate 30 de grupuri formate din persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale, iar 51 dintre cei depistați au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 12.700 de lei pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Pe lângă aceste aspecte, au fost aplicate 348 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 260.000 de lei pentru diverse abateri, printre care încălcări ale regimului rutier (308 sancțiuni, în valoare de 120.000 de lei), nerespectarea obligației de a utiliza casele de marcat electronice (4 sancțiuni, în valoare de 27.000 de lei), nerespectarea legislației privind paza obiectivelor și a bunurilor (18 sancțiuni, în valoare de 65.000 de lei), precum și nerespectarea codului fiscal (2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.000 de lei).

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost testate cu aparatul etilotest aproximativ 200 de persoane, iar două dintre acestea au fost depistate sub influența alcoolului, fiind reținute 17 permise de conducere.

„În urma activităților desfășurate, au fost constatate patru infracțiuni, respectiv tăinuire, contrabandă, deținere de droguri de risc și conducere fără permis”, a adăugat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.2 ° C
11.6 °
9.9 °
80 %
0.7kmh
100 %
joi
17 °
vin
20 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Norodul fiind absent, Tagma hulită de tine Are conturile pline Și-o găsești în ... Parlament!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...