spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalAcțiune de amploare desfășurată de polițiști. Zeci de șoferi au fost amendați

Acțiune de amploare desfășurată de polițiști. Zeci de șoferi au fost amendați

În ultimele 48 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 13 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 110 evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate peste 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 270.000 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce,46 de permise de conducere.

Acțiune a polițiștilor rutieri

La data de 24 februarie 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, cu sprijinul celor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au acționat pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră și pentru identificarea conducătorilor auto care conduc sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului.

Activitățile s-au desfășurat în municipiul Botoșani, fiind organizate filtre rutiere la intrările și ieșirile din oraș, prilej cu care au fost controlate 87 de autovehicule și au fost efectuate 37 de testări cu aparatul etilotest, fără a fi depistați conducători auto sub influența băuturilor alcoolice. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35.000 de lei și au fost reținute 5 permise de conducere pentru viteză excesivă.

Transport public neautorizat

La data de 25 februarie 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani,  un autoturism condus de un bărbat, de 67 de ani, din aceeași localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta mai multe persoane, în regim taxi, fără a fi autorizat în acest sens.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a utiliza autovehiculul pentru o perioadă de 6 luni.

De asemenea, tot duminică, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe DN 29 D, din comuna Trușești,  un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Durnești. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta patru persoane, în regim taxi, fără a fi autorizat în acest sens.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a utiliza autovehiculul pentru o perioadă de 6 luni.

Infracțiune la regimul rutier

La data de 25 februarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Ripiceni, un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din orașul Ștefănești. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult decât atât, în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
15.5 °
56 %
0.5kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...