spot_img
luni, aprilie 22, 2024
AcasăLocalLUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Mandate executate

La data de 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au pus în executare două mandate de arestare preventivă emise de Curtea de Apel Suceava, pe numele a doi bărbați de 48 și 31 de ani, din comuna Călărași, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la omor calificat. Aceștia se aflau în arest la domiciliu, ca urmare a evenimentului petrecut la data de 21 februarie 2024, când pe terasa unui local public, din comuna Călărași a avut loc un conflict între cei doi bărbați și alte trei persoane.

Din cercetările efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, a reieșit faptul că cei doi aveau asupra lor arme albe cu care au lovit victimele, în zone vitale, creându-le leziuni care au necesitat îngrijiri medicale. Ulterior, instanța de judecată a dispus plasarea în arest la domiciliu a persoanelor bănuite de comiterea faptelor, însă, în urma contestației efectuată de către procuror, o instanță superioară a decis schimbarea acestei măsuri cu arestul preventiv.

Sancțiune de 12.000 de lei și tir imobilizat de polițiștii din Hlipiceni

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul județean 282, în comuna Răuseni, un ansamblu de vehicule, format din autoutilitară și semiremorcă, condus de un tânăr, de 31 de ani, din comuna Răuseni. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta folosea un echipament fraudulos pentru modificarea înregistrărilor aparatului tahograf, motiv pentru care, față de societatea de care aparținea a fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă în valoare totală de 12.000 de lei.

De asemenea, vehiculul a fost imobilizat până la îndeplinirea condițiilor pentru continuarea deplasării.

Confiscare material lemnos

La data de 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe D.J. 293, în comuna Havârna, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 38 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente pentru transportul materialului lemnos, în cantitate de peste 3 metri cubi de material lemnos. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 de lei, iar materialul lemnos a fost supus confiscării.

Acțiune a polițiștilor rutieri pentru siguranța cetățenilor

La data de 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor comise de pietoni, precum și pentru identificarea conducătorilor auto care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, activitățile s-au desfășurat în intervalul orar 19:00-21:00, iar în cadrul acestora au fost legitimate peste 100 de persoane, 27 dintre acestea, care aveau calitatea de pieton,  au fost sancționate pentru abateri la regimul rutier, cu amendă în valoare totală de peste 12.000 de lei.

Totodată, au fost controlate peste 60 de autovehicule, iar 45 dintre conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, fără rezultate pozitive.

În același context, au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de lei, cele mai multe fiind pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.8 °
8.6 °
86 %
1.3kmh
97 %
lun
9 °
mar
14 °
mie
20 °
joi
14 °
vin
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Numai Horea și Cloșca au rămas să vadă cum se repară școala, probabil Crișan se uita urât și e la pământ.

EDITORIAL

Nici n-a început bine campania electorală și deja ne este silă de ceea ce vedem și auzim, deși știam ce ne așteaptă. Cum deja...

EPIGRAMA ZILEI

Ai putea opri exodul Sau al nației sevraj Azi, când, hoții și norodul Trăiesc în concubinaj? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...