spot_img
miercuri, mai 8, 2024
AcasăLocalMunicipiul Botoșani a intrat sub zodia lucrărilor în an electoral

Municipiul Botoșani a intrat sub zodia lucrărilor în an electoral

Municipiul Botoșani s-a transformat într-un adevărat șantier, fiind demarate lucrări de modernizare a drumurilor și spațiilor verzi din diferite zone ale orașului, dar și a mai multor unități de învățământ. Unii botoșăneni se arată, însă, mulțumiți de mobilizare, în timp ce alții pun sub semnul întrebării motivele din spatele acestei explozii de activitate în an electoral.

De la începutul anului, municipalitatea a demarat mai multe investiții cu impact mare în peisajul urban. Unul dintre cele mai recente proiecte a debutat cu dezafectarea scuarurilor de tramvai din zona zona Pod de Piatră. Zilele acestea, muncitorii avansează cu lucrările pe toată Calea Națională, până la limita municipiului spre Cătămărăști Deal.

Investiții promise pe Calea Națională din Botoșani

Mai mult, municipalitatea are în vedere și scoaterea șinelor de tramvai, precum și turnarea unui covor asfaltic. Costurile estimate pentru aceste lucrări se ridică la aproximativ 12 milioane de lei, bani asigurați din bugetul local.

„Lucrările (dezafectare cale de rulare, refacere parțială fundație, turnare covor asfaltic, amenajare alveole pentru mijloacele de transport in comun, etc.) vor fi realizate din fonduri proprii (buget local), după realizarea Proiectului Tehnic și obținerea Autorizației de construire. Durata estimată pentru începerea lucrărilor: 60-70 de zile; durata estimată de execuție: 90-100 de zile; costuri estimate: circa 12.000.000,00 Iei fără TVA”, au transmis reprezentanții primăriei.

Tot pentru anul acesta, primăria are în vedere și reabilitarea tronsonului din Calea Națională cuprins între strada Ion Pillat și strada Uzinei.

„Lucrările preconizate (dezafectare cale de rulare, refacere spații verzi, turnare covor asfaltic, etc.) sunt incluse In cadrul unui proiect investițional în cadrul Programului Regional 2021-2027, contractul de finanțare urmând a fi semnat in cursul anului 2024, ia o data și pentru o perioada care încă nu pot fi precizate la ora actuala”, au mai adăugat reprezentanții primăriei.

„În an electoral l-a lovit hărnicia”

La polul opus, botoșănenii susțin că această investiție ar fi, însă, o momeală electorală. „Primarul întoarce străzile principale pe dos ca să vadă lumea că merită votul. Nu zic, poate a făcut și în timpul mandatului, dar a lăsat piesele de rezistență la urmă”, a spus o botoșăneancă.

„Plin de felicitări pe aici! În patru ani, tot ce a reușit domnul primar a fost să ne desfacă definitiv de tramvaie, plus câțiva metri de asfalt. Acum, în an electoral l-a lovit hărnicia”, a precizat un botoșănean.

„O dată la patru ani, în campania electorală”

Primarul Cosmin Andrei nu pierde ocazia de a se lăuda pe rețele de socializare chiar și cu străzile de câteva sute de metri care se asfaltează. Veștile nu prea îi încântă pe toți botoșănenii, unii criticând filmările în care primarul elogiază investițiile. „O dată la patru ani, în campania electorală. În rest, Dumnezeu cu mila”, a fost comentariul unui botoșănean.

Astfel, în acest moment, se desfășoară lucrări pe strada Humăriei, pe Ion Creangă, pe strada Crizantemelor și pe Șoseaua de Centură. Recent, edilul a postat un filmuleț în care elogiază și trecerea celor 10 străzi din Cvartalul 1 de la stadiul de drumuri de pământ la cel de „străzi moderne”, care se traduc, de fapt, prin normalitatea infrastructurii rutiere dintr-un municipiu în 2024.

„Așa se întâmplă în an electoral”

Tot de la începutul acestui an au fost anunțate și lucrări de reabilitare în majoritatea școlilor botoșănene. Chiar dacă la prima vedere situația încă pare incertă și elevii au început să fie „împrăștiați” pe la alte școli din Botoșani, primarul a dat asigurări în numeroase rânduri că situația este sub control.

Zeci de părinți sunt revoltați de schimbările din programul celor mici și susțin că „așa se întâmplă în an electoral, apoi se înfundă în birou, că nu sunt bani și tot felul de alte motive”, a fost comentariul unui botoșănean. „O întrebare: de ce ați început altele când nu ați terminat ce ați început? Aveți grădinițe în lucru pe care nu le-ați finalizat cum era promis. Aveți nevoie de voturi?”, a spus o mămică din Botoșani.

Printre școlile care vor suferi lucrări de reabilitare se numără Școala Gimnazială nr. 11, Școala Gimnazială Elena Rareș (Școala nr.8), Școala Gimnazială Grigore Antipa, Școala Gimnazială nr 7 sau Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.2 ° C
13.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
mie
15 °
joi
16 °
vin
20 °
sâm
17 °
Dum
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...