spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalUn primar independent anunţă că va candida pentru PNL

Un primar independent anunţă că va candida pentru PNL

Mişcările de trupe continuă pe scena politică botoșăneană înainte de alegeri. Primarul independent al comunei Concești, Costel Nazare, și-a anunțat recent alăturarea la Partidul Național Liberal (PNL). Asta după ce un alt lider local a făcut un pas similar.

Astfel, la scurt timp după ce primarul comunei Roma, Mihai Asiminicesei, a anunțat că se desprinde de PSD și se va alătura PNL, un pas în contrasens față de tendința majoritară a primarilor liberali din județ, a procedat asemenea și Costel Nazare, primarul comunei Concești. Nazare a candidat ca independent pentru ultimele două mandate obținute la conducerea comunei, după ce mai mulți ani a făcut parte din PSD.

„Domnul Iftime m-a convins că are intenții bune”

Motivându-și decizia, Nazare susține că a fost convins de intențiile bune ale președintelui Organizației Județene PNL, Valeriu Iftime, care a căutat să îl atragă în rândurile partidului cu promisiuni privind implementarea de proiecte benefice pentru județul Botoșani.

„Am fost contactat de domnul Iftime, a venit la noi la primărie. Am purtat o discuție cu dumnealui și m-a convins că are intenții bune. Vrea să facă lucruri bune pentru județul Botoșani, are nevoie de oameni cu inițiativă și a considerat că pot să îl ajut. La vechea conducerea (n.r. vechea conducere PNL Botoșani), dumnealui a venit cu oarecare deschidere, spune că va aduce proiecte în județul Botoșani. Dacă dumnealui mi-a cerut ajutorul, am considerat necesar să încercăm să facem lucruri bune”, a declarat Costel Nazare, primarul comunei Concești.

„Nu s-a făcut democratic intrarea domnului Iftime în PNL”

Nazare recunoaște, însă, că Valeriu Iftime este responsabil pentru divizarea primarilor din Botoșani și orientarea majorității către PSD.

„Nu s-a făcut democratic intrarea domnului Iftime în PNL, probabil dumnealui nu și-a dat seama cum funcționează lucrurile la un partid. Lucrurile trebuiau făcute ușor, ușor. La momentul respectiv s-a forțat intrarea și la unii primari normal că nu le-a convenit. Conducerea veche a fost aleasă de toți primarii sau o parte din ei și cred că la fel trebuia procedat pentru schimbare”, a mai precizat Nazare.

Județul Botoșani a fost martorul unor schimbări semnificative în rândul primarilor și afilierea lor politică. După ce mai mulți edili liberali au anunțat că vor intra în cursa electorală sub sigla PSD, în ultima perioadă, conducerea județeană PNL a început să contracareze mișcările social democraților.

Primul primar care și-a anunțat plecarea la PNL

Luni, 11 martie, primarul Mihai Asiminicesei a anunțat că își schimbă afilierea politică, alegând să părăsească PSD și să se adere la PNL, într-un gest care contravine tendinței generale din Botoșani, unde alți primari au optat pentru tranziția opusă, migrând din PNL în PSD.

Inițial, edilul nu a oferit o perspectivă detaliată asupra deciziei sale, rezumându-se la a spune că „da, eu plec din PSD, nu vreau să mai stau. Nu am avut nici o negociere, plec pur și simplu. Sunt bătuți în cap (n.r. primarii care au plecat din PNL pentru PSD).

„Este o gașcă de șmecheri care aranjează tot”

Ulterior, conform celor declarate pentru reporterii „Monitorul”, pe Asiminicei l-ar fi deranjat faptul că îi sunt ascunse rezultatele sondajelor făcute în privința candidaților pentru cursa electorală, iar asta a fost „picătura care a umplut paharul”.

„Este duplicitară modalitatea de a ascunde niște sondaje. Vreau să văd și eu care sunt sondajele. Este o gașcă de șmecheri care aranjează tot, nu e doamna Federovici, ea e foarte slabă, credeți-mă. Pe mine mă descurajează asta. Mi se pare că PSD este un hoț total, atât”, a precizat Mihai Asiminicesei, primarul comunei Roma.

Guvernul a dat liber la trădări politice

Executivul condus de Marcel Ciolacu a adoptat vineri, 8 martie, Ordonanţa de urgenţă care se referă la comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, programate pe 9 iunie, scrie Libertatea. Astfel, prin derogare de la legislația în vigoare, primarii și președinții de consilii județene vor putea să treacă la alt partid fără să-și piardă mandatul, cu cel mult 60 de zile înainte de scrutinul din 9 iunie și până la data intrării în exercițiul mandatului, care va avea loc în toamnă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15.6 °
79 %
1.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...