spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalPRO România Botoşani trece în bloc la PSD după alianţa anunţată la...

PRO România Botoşani trece în bloc la PSD după alianţa anunţată la nivel naţional cu AUR

Președintele și Prim-Vicepreședintele Organizației Județene Pro România Botoșani revin în PSD, împreună cu majoritatea membrilor activi. Asta după ce, în urmă cu patru ani, au părăsit partidul. 

Mişcarea vine după ce, la nivel central reprezentanţii PRO România au anunţat că se vor alia cu AUR. Conducerea Organizației Județene Botoșani s-a declarat împotriva acestei alianţe şi, împreună cu majoritatea membrilor Biroului Executiv și organizațiilor din teritoriu, au aderat la PSD.

“În contextul deciziilor luate la nivel central, în nume personal consider că viitoarea alianță discutată și negociată de membrii Biroului Executiv Național cu reprezentanții AUR este una greșită, de natură a diviza și disipa și organizațiile din teritoriu, organizații care nu au nimic în comun cu politica AUR”, a declarat Albert Tanasă.

Astfel, Tanasă se dezice de orice acțiune în care persoana lui ar putea fi asociată cu AUR. “Aleg politica pe care am făcut-o timp de 18 ani, aleg politica social democrată și echipa actuală a PSD Botoșani. Sunt mulți colegi din teritoriu care, dacă nu la nivel de organizație, cel puțin individual, vor trece sau vor reveni în structurile organizațiilor PSD”, a conluzionat Albert Tanasă.

„Nu este timp pentru experimente politice”

Viceprimarul Liviu Toma, prim vicepreședintele Organizației Județene PRO România și coordonatorul Organizației Municipale, a decis să continue activitatea politico – administrativă și în mandatul 2024 – 2028, drept pentru care a hotărât să revină în PSD, formațiune din care a făcut parte în perioada 2008 – 2020.

“Nu este timp pentru experimente politice. În ultimii opt ani, ca vicepreședinte al Consiliului Județean, în perioada 2016 – 2020, respectiv ca viceprimar, în mandatul 2020 – 2024, am sprijinit, prin votul și activitatea mea, toate proiectele de dezvoltare. În continuare voi fi susținătorul tuturor proiectelor care vor însemna dezvoltarea comunității și binele botoșănenilor”, a precizat Liviu Toma.

Demisie din PSD în urmă cu patru ani

În 2020, Liviu Toma, în calitate de vicepreşedinte al CJ la acea vreme, și-a anunțat candidatura la Primăria Botoșani din partea Pro România, după ce a spus că nu s-a mai regăsit în politica PSD, pentru că „partidul nu mai funcționează ca o echipă”.

Pentru a candida, Liviu Toma și-a depus adeziunea la Pro România. Acest fapt echivala cu demisia din partidul în care activase, în speță PSD.

Tăcerea Mihaelei Huncă în fața tranziției Pro România Botoșani către PSD

Toma nu este singurul care nu s-a mai regăsit în PSD. Cu aproximativ doi ani înainte de demisia acestuia, în 2018, Mihela Huncă, deputat pe listele PSD la acea vreme, și-a exprimat nemulțumirea față de conducerea autocratică a lui Liviu Dragnea.

După un conflict amplu între ea și Doina Federovici, președinte interimar al social-democraților botoșăneni în acea perioadă, în care Federovici susținea că există loc doar pentru una dintre ele în partid, Comitetul Executiv Județean i-a cerut, cu un vot unanim, deputatei Mihaela Huncă „să facă un act de demnitate și să renunțe la mandatul de deputat pe care l-a obținut pe listele PSD”.

Mihaela Huncă s-a conformat, iar ulterior s-a alăturat Pro România, contribuind astfel la formarea organizației județene a partidului condus de Victor Ponta. În cadrul Organizației Județene Botoșani a Pro România a fost președinte multă vreme, iar de curând, aceasta este vicepreședinte la nivel național.

În contextul în care Pro România Botoșani trece în bloc la PSD, Mihaela Huncă a fost contactată de reporterii „Monitorul” pentru un punct de vedere, însă nu a răspuns și nici nu a revenit cu un apel până în momentul publicării materialului.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
39 %
4.5kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...