spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalUn primar din Botoșani revine la PSD după o scurtă aventură în...

Un primar din Botoșani revine la PSD după o scurtă aventură în tabăra liberală

Primarul comunei Roma, Mihai Asiminicesei, a fost subiectul unei mișcări surprinzătoare în scena politică botoșăneană. Acesta a revenit în echipa social democraților după o scurtă perioadă de tatonări cu liberalii.

Edilul șef din Roma a fost votat la ultimele alegeri pe listele PSD. Însă, de curând, acesta se arăta decis să treacă la Partidul Național Liberal (PNL), deranjat fiind de faptul că îi sunt ascunse rezultatele sondajelor făcute în privința candidaților pentru cursa electorală.

„Este duplicitară modalitatea de a ascunde niște sondaje. Vreau să văd și eu care sunt sondajele. Este o gașcă de șmecheri care aranjează tot, nu e doamna Federovici, ea e foarte slabă, credeți-mă. Pe mine mă descurajează asta. Mi se pare că PSD este un hoț total, atât”, a precizat Asiminicesei în urmă cu o săptămână.

„Rămân aici, nu mai plec”

După o săptămână de negocieri, primarul a declarat pentru reporterii „Monitorul” că s-a răzgândit și nu mai pleacă la PNL.

„Rămân aici (n.r. la PSD), nu mai plec. Era vorba de o mișcare mai mare care nu se poate realiza, eu aș fi vrut cumva o altă poziție în PNL, ca și președinte de organizație. Nu am negociat cu ei (n.r. conducerea PNL Botoșani), am așteptat punctul lor de vedere, nu le-am zis eu, voiam să văd cum pun ei problema”, a declarat Mihai Asiminicesei.

Practic, edilul a recunoscut că și-a recalculat decizia inițială deoarece nu a primit funcția pe care o dorea în PNL. Acesta nu a uitat să facă apel și la latura sentimentală, amintind de contributivitatea pe care a avut-o în dezvoltarea organizației social democrate din Roma.

„Totuși, eu am crescut organizație la Roma și nu vreau să renunț așa ușor la colegii mei. La mine a fost mai mult o supărare pe PSD din cauza unor principii pe care noi le-am stabilit, dar se pare că lucrurile se limpezesc”.

„Așa e în perioada asta”

Întrebat despre reacția pe care a avut-o președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, Asimincesei susține că a fost primit înapoi „foarte bine, mi-a și zis că și-a dat seama că nu o să renunț așa ușor la PSD. Așa e în perioada asta”.

Edilul din Roma a declarat că încă nu este hotărât dacă va candida pentru un nou mandat de primar și se „gândește” asupra unei alte funcții. Pe semne că întoarcerea s-a produs și în schimbul unei promisiuni mai avantajoase din partea PSD.

Parcursul politic al primarului

Mihai Asiminicesei a vrut să se întoarcă la PNL după un deceniu în PSD. Însă, înainte de 2014, un alt deceniu, a fost liberal, având chiar și funcția de viceprimar din partea PNL, dar și de președinte al Organizației Locale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
39 %
4.5kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...