spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalTineri arestați la cererea procurorilor DIICOT. Mandate de 30 de zile pe...

Tineri arestați la cererea procurorilor DIICOT. Mandate de 30 de zile pe numele suspecților

Implicați în operațiuni cu droguri, trei tineri din Botoșani au fost arestați preventiv, miercuri, în urma unei decizii a Tribunalului Botoșani. Este vorba de Paul – Ionuț Tudosanu, Alexandru – Iulian Aghiniței şi Delia – Manuela Anastasiei.

Dacă primul dintre ei este acuzat de vânzare de droguri de risc, fără drept, cel de-al doilea tânăr a fost inculpat pentru deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu, iar fata pentru complicitate la vânzare de droguri de risc, fără drept.

Suspecții au fost depistați la finele săptămânii trecute, în urma unor acțiuni organizate de Inspectoratul de Jandarmi Județean și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani. Tinerii aveau asupra lor muguri vegetali cu miros înțepător, cel mai probabil cannabis, sau cristale albe, presupuse a face parte din categoria substanțelor interzise cu efect psihoactiv.

Cazul a fost preluat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), biroul teritorial Botoșani, care au cerut arestarea preventivă a suspecților. Instanța a admis cererea, iar tinerii au fost arestați pentru o perioadă de 30 de zile. Al doilea dintre inculpați a contestat decizia instanței la Curtea de Apel Suceava.

Tot mai mulţi tineri consumă droguri

Ultimele incidente raportate de către autoritățile locale relevă o creștere alarmantă a consumului de droguri în rândul tinerilor. La începutul acestei luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au descoperit un caz îngrijorător în comuna Mihăileni. Un autoturism, condus de un tânăr localnic, a fost oprit în trafic din cauza unui comportament suspect.

Testul efectuat cu aparatul DrugTest a relevat prezența substanțelor psihoactive în organismul conducătorului auto. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, tânărul fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența drogurilor.

Și polițiștii botoșăneni au interceptat, împreună cu jandarmii, un alt autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Suceava, care nu prezenta semne de consum de alcool sau droguri. Totuși, în urma unui control efectuat în interiorul mașinii, au fost descoperite mai multe ambalaje de staniol, conținând o substanță vegetală de culoare verde-brun, cu miros specific de canabis. Ulterior, s-a stabilit că acestea aparțin unui pasager din autoturism, un tânăr de 24 de ani din municipiul Botoșani. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu.

10 kilograme de cannabis descoperite în bagajele unui tânăr

Cazurile nu sunt izolate. Ele reprezintă doar vârful aisbergului într-un ocean de probleme sociale legate de consumul de droguri. În fapt, consumul de droguri este tot mai prezent în județ.

Grav este că efectele devastatoare ale acestui comportament nu se limitează doar la individul consumator, ci se extind și la nivelul comunității în ansamblu. Iar situația poate scăpa oricând de sub control.

Pe 28 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii DIICOT, au scos de pe piață 10 kilograme de cannabis, cantitate descoperită în bagajele unui tânăr de 21 de ani, din județul Iași.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer senin
12.7 ° C
12.7 °
8.8 °
77 %
1.4kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...