spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocalBotoşănean admis la un prestigios colegiu de muzică din Londra (video)

Botoşănean admis la un prestigios colegiu de muzică din Londra (video)

Un tânăr botoșănean a fost admis la un colegiu de muzică din Londra. Este vorba despre Mario-Ștefan Murariu, care va studia la ICMP London Music College.

Botoşăneanul este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, iar în paralel face cursuri de canto la Școala Populară de Arte și cântă de când se știe. „Sunt elev în ultimul an la Școala Populară de Arte unde am mers, pe ascuns, la admitere, acum trei ani aproape, pentru că părinții mei nu erau de acord cu această idee. Când au auzit de reușita mea și de efortul pe care l-am depus m-au susținut”, spune Ştefan.

Pregătirea pentru admiterea la facultate

În afară de studiile muzicale de la Școala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani, Mario s-a pregătit, în paralel, și cu Neve, o cântăreață din Londra.

Despre probele pe care le-a susținut pentru admitere, botoşăneanul spune că totul a fost ușor. „Probele au constat într-un schimb de replici de aproximativ 40 de minute între mine și profesorul respectiv pentru a vedea cât de ușor și rapid pot să înțeleg și să răspund în limba engleză la anumite întrebări personale și din domeniul muzical. Apoi, am avut niște întrebări din teorie muzicală”, povesteşte tânărul.

Proba la facultatea din Londra a fost încheiată cu două melodii alese de el, respectiv „Greedy” de Tate McRae si „Bridges” de Alika, cea din urmă fiind piesa care a reprezentat Estonia, la Eurovision, în 2023. Deși a fost admis, Mario-Ștefan Murariu depinde acum de diploma de Bacalaureat, el având nevoie de aceasta înainte să înceapă cursurile. „Sunt admis condiționat, adică în cazul în care nu iau Bac-ul, voi fi automat respins. Nu este cazul la mine pentru că nu îmi fac griji de acest examen al maturității. De abia aștept să îl dau, ca să scap mai repede de un stres inutil și să pot să mă focusez sută la sută pe muzică”, a spus botoşăneanul.

„Sunt profesori calificați”

Acesta spune că a ales să studieze în Anglia deoarece simte că acolo există cea mai avantajoasă ofertă de studiu. „Sunt profesori calificați, există aparatură de ultimă generație și, cel mai important, oportunitățile pe care le pot avea, deoarece industria muzicală este foarte dezvoltată în Londra”, a declarat Ștefan.

În afară de cursurile pentru tehnici vocale, în programul facultății se găsesc și ore despre economia industriei muzicale de aparatură unde tânărul va învăța cum se realizează înregistrările muzicale în studio. De asemenea, va merge în tot felul de tabere unde sudenții vor scrie piese alături de producători din industrie și oameni cu studii superioare.

„Simt că respir prin muzică”

Piesele pe care le compune Ştefan sunt de dragoste îndreptate spre genul pop. Acesta a scris patru albume și acum lucrează la al cincilea.

„Eu prin fiecare album spus o poveste, fiecare piesă având un anumit mesaj. Dacă cineva ar asculta în ordine piesele din fiecare album ar vedea că formează o poveste despre o anumită experiență avută cu o <fostă iubire>”, a mai spus Ştefan.

Momentan, albumele nu sunt disponibile deoarece acesta vrea să ajungă în Londra unde poate folosi aparatura din cadrul facultății. „Am ales să fac muzică pentru că aici mă simt eu cel mai bine, simt că pentru asta am fost făcut si nu mi-aș vedea viața fără muzică. Eu simt că respir prin muzică, așa cum a spus și Roxen, una dintre cântărețele mele preferate”, a conchis botoşăneanul.

– Mădălina Mihai, reporter în cadrul redacţiei BUZZ

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.2 ° C
14.4 °
12.2 °
83 %
0.5kmh
0 %
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...