duminică, aprilie 14, 2024
AcasăLocalPoștașii botoșăneni au intrat în grevă generală (video)

Poștașii botoșăneni au intrat în grevă generală (video)

Poștașii din Botoșani și din întreaga țară își exprimă nemulțumirile printr-o grevă generală, amplificând demersul inițiat în urma unei greve de avertisment desfășurate acum două săptămâni.

Pe 20 martie, odată cu lansarea campaniei „Poștașii nu vor să mai fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!” de către Blocul Național Sindical, angajații din întreaga țară, inclusiv cei din Botoșani, au decis să intre în grevă de avertisment, subliniind nemulțumirile lor față de condițiile de muncă și nivelul salarial inadecvat. Sindicaliștii amenințau atunci cu greva generală dacă nu le vor fi ascultate doleanțele.

Astăzi, de la primele ore ale dimineții, în fața oficiului poștal de la Gară, poștașii și-au făcut din nou simțită prezența, de această dată anunțând intrarea în grevă generală. Aceștia s-au adunat în fața oficiului, purtând pancarte pe care scria „Grevă generală”.

Director acuzat de presiuni asupra angajaților 

Însă au fost și oficii în care poștașii și-au desfășurat activitatea normal. Potrivit sindicaliștilor, această discrepanță apare ca urmare a presiunilor din partea Vicăi Purici, directorul Oficiului Județean de Poștă.

Începând de astăzi, 1 aprilie 2024, majoritatea salariaților au intrat în grevă. O parte au intrat, iar o parte, datorită presiunilor care s-au făcut, au renunțat să mai intre în grevă. O parte dintre salariați au plecat deja în curse, s-au mobilizat în așa fel încât să plece în cursele din  județ. Bineînțeles, presiunile sunt făcute din partea directoarei. Avem semnale de la Săveni, Dorohoi, Flămânzi, Vorona, intră și ei în grevă, plus agenții poștali care urmează să facă schimbul”, a declarat Constantin Ispir, președintele filialei Botoșani a Sindicatului Lucrătorilor Poștali (SLP).

La polul opus, Vica Purici, directorul Oficiului Județean de Poștă, neagă acuzațiile angajaților. ,,Nu am făcut nici un fel de presiune, fiecare are dreptul să intre în grevă generală”, a spus aceasta.

Grevă generală începută în prima zi de plată a pensiilor

Este important de precizat că debutul grevei generale corespunde cu prima zi de plată a pensiilor. La Botoșani, în contextul în care o parte dintre poștași sunt în grevă generală înseamnă că o parte dintre pensionari nu își vor primi pensiile. Până în acest moment nu se cunosc exact numărul sau zona seniorilor afectați, însă vom reveni cu informații în scurt timp.

Campanie fără precedent la nivel național 

În cadrul unei campanii fără precedent, angajații Poștei Române, aflați în grevă generală, vor trimite mii de scrisori de acest fel către liderii coaliției de guvernare pentru a le atrage atenția cu privire la salariile pe care le au în prezent.

Începând de astăzi, adresele de e-mail ale celor doi lideri politici, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, vor fi umplute cu mesajele lucrătorilor poștali aflați în grevă.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
15.3 ° C
17.6 °
14.9 °
61 %
3.3kmh
16 %
sâm
15 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
23 °
mie
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Compoziție din România electorală. Un angajat sapă o groapă, altul pune un pom în ea, apoi vin doi candidați și își fac poză cât...

EDITORIAL

Dintre toate scrutinele electorale pe care le vom avea de înfruntat anul acesta, alegerea primarilor reprezintă fără nici un dubiu, cea mai mare și...

EPIGRAMA ZILEI

Dintre marile lui vise Unu-i extraordinar: "Ziua porților deschise" Și la penitenciar...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...