spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocalPoliţia a demarat o anchetă în cazul elevei căzute pe scări. Ce...

Poliţia a demarat o anchetă în cazul elevei căzute pe scări. Ce spun medicii de la Iaşi (video)

Poliţiştii botoşăneni au deschis o anchetă după ce o elevă din Dorohoi a ajuns, luni, de urgenţă la spital după ce a căzut pe scări.

Fata, în vârstă de 16 ani, a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Potrivit medicilor, aceasta a suferit un traumatism cranio-cerebral şi va rămâne internată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași pentru o săptămână.

Medicul Lucian Eva, directorul Spitalului de Neurochirurgie Iași, a declarat că evoluția pacientei este bună și că nu se impune o intervenție chirurgicală, deși are niște leziuni la nivelul creierului.

„Pacienta a fost evaluată în cursul zilei de ieri, este stabilă din toate punctele de vedere. Traumatismul cranio cerebral pe care l-a suferit este evaluat imagistic și nu se pune problema unei intervenții chirurgicale în momentul de față și sperăm într-o evoluție bună în ceea ce privește starea ei clinică. Va rămâne în spital de principiu în jur de o săptămână, după care urmează din nou o evaluare neuroimagistică și dacă lucrurile sunt bine, poate pleca acasă.

Cel mai probabil nu va avea nicio sechelă după asemenea traumatism. În general copii au o evoluție bună, recuperează repede, deci nu cred că va pune probleme. Este un traumatism cranio cerebral în urma căruia are și niște leziuni la nivelul creierului, dar nu se pune problema unei intervenții chirurgicale, pentru că nu sunt zone estinse afectate ale creierului”, a declarat Lucian Eva.

Incident în timpul orelor

În vârstă de 16 ani, tânăra este elevă a unui colegiu naţional din municipiul Dorohoi. Luni, în timpul orelor, tânăra s-a scuzat şi a cerut voie profesorului să meargă la toaletă. A ieşit din clasă, dar în momentul în care a vrut să coboare pe scări, pentru a ajunge la grupul sanitar, i s-ar fi făcut rău şi şi-a pierdut echilibrul. Copila a căzut de la înălţimea câtorva trepte şi s-a prăbuşit de podea.

Zgomotul puternic a fost auzit şi de paznicul unităţii, care i-a sărit în ajutor. Copila a spus, însă, că nu are nicio problemă, a utilizat toaleta, după care s-a întors la ore. În clasă aceasta a început să se simtă rău, să verse şi să acuze dureri de cap. A fost dusă imediat la cabinetul medical al unităţii de învăţământ, de unde a fost apelat serviciul 112. O ambulanţă de la Dorohoi a preluat-o pe minoră şi a adus-o direct la Botoşani, din cauza strării pe care o avea.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...