spot_img
luni, aprilie 22, 2024
AcasăLocalCOMUNICAT DE PRESĂ USR - Bani luați, în continuare, de la botoșăneni...

COMUNICAT DE PRESĂ USR – Bani luați, în continuare, de la botoșăneni aflați în suferință!

USR este singurul partid care vrea eliminarea imediată a taxei pe boală, măsura introdusă de Guvernul Ciolacu la sfârșitul anului trecut.

Mii de botoșăneni aflați în suferință au venituri mai mici din cauza taxei pe boală introduse de Guvernul Ciolacu la sfârșitul anului trecut. Este vorba despre mame sau femei cu sarcină cu risc și părinți aflați în concediu medical pentru a-și însoți copiii bolnavi la tratament, printre care chiar părinții copiilor sub tratament oncologic. Cu toții își văd veniturile diminuate exact când avu nevoie mai mare de bani. Cu toate astea, senatorii PSD și PNL au votat marți împotriva eliminării taxei inumane,  respingând inițiativa legislativă a USR care prevede eliminarea acesteia. De la intrarea ei în vigoare, Guvernul Ciolacu a încasat peste 30 de milioane de euro și va mai încasa 10 milioane de euro în luna aprilie.

Autoarea inițiativei USR, deputata Oana Țoiu, susține că, la nivel național, măsura a afectat până acum 15.000 de mame sau femei cu sarcină cu risc și peste 30.000 de părinți aflați în concediu medical pentru a-și salva copiii.

În Plenul Senatului, senatorul USR Ștefan Pălărie le-a cerut senatorilor de la celelalte partide să susțină inițiativa USR pentru a repara această nedreptate strigătoare la cer: „Este o taxă pe suferință. 500.000 euro în fiecare zi, 10 milioane de euro în fiecare lună, de la oameni în suferință. Asta este dimensiunea dramei. Acum o lună, PSD și PNL se lăudau pe TikTok cum elimină ei taxa pe boală. Adevărul e că taxa este bine-mersi, produce efecte!”.

În paralel cu dezbaterile din Senat, Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților, a cerut încă o dată dezbaterea în plen a ordonanței privind taxa pentru discutarea amendamentului de anulare, însă cererea a fost respinsă.

Marți inițiativa legislativă a USR de eliminare a taxei pe boală a fost respinsă cu voturile senatorilor PSD și PNL (care au votat PENTRU raportul de respingere) și UDMR (care a votat ABȚINERE).

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11 ° C
12 °
9.4 °
73 %
3.6kmh
99 %
lun
10 °
mar
14 °
mie
18 °
joi
12 °
vin
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Numai Horea și Cloșca au rămas să vadă cum se repară școala, probabil Crișan se uita urât și e la pământ.

EDITORIAL

Nici n-a început bine campania electorală și deja ne este silă de ceea ce vedem și auzim, deși știam ce ne așteaptă. Cum deja...

EPIGRAMA ZILEI

Ai putea opri exodul Sau al nației sevraj Azi, când, hoții și norodul Trăiesc în concubinaj? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...