spot_img
luni, mai 27, 2024
AcasăLocalNoua subprefectă învestită în funcţie cu o ceremonie (video)

Noua subprefectă învestită în funcţie cu o ceremonie (video)

Județul Botoșani are un nou subprefect. Cristina Breșug a depus astăzi jurământul de învestire, în cadrul unei ceremonii derulate în prezența prefectului Sorin Cornilă și a subprefectului Elena-Paula Cojocariu-Berențan.

După citirea hotărârii de guvern prin care a fost numită în funcție, Cristina Breșug a rostit jurământul în fața botoșăneanului Gheorghe Sorescu, subsecretar de stat în cadrul Ministrului Afacerilor Interne. „Eu, …, numit în funcția de subprefect al județului Botoșani, jur să respect legile și constituția tării și să fac cu bună credință tot ce îmi stă în putere și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Botoșani. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a rostit aceasta.

Cine este Cristina Breșug

Cristina Breșug este la bază inginer agronom și inginer tehnolog de industrie alimentară și a activat până acum în domeniul privat, fiind administratorul carmangeriei Stejarul, o facere moștenită de la tatăl ei. Iar promovarea în această funcție vine la circa un an după ce Cristina Breșug a preluat conducerea organizației municipale de femei PSD Botoșani.

Decizia de schimbare din funcție a lui Tiberiu Manolache a apărut după ce acesta a ales să candideze în alegerile locale din iunie în echipa primarului municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu (PSD). Astfel, după numai doi ani și aproape trei luni de la preluarea funcției de subprefect, Tiberiu Manolache se întoarce la Dorohoi. Prefectul Sorin Cornilă a ținut să îi mulțumească acestuia pentru colaborarea pe care au avut-o în ultimul timp.

La rândul său, subprefectul Elena-Paula Cojocariu-Berențan i-a urat succes noii sale colege, sfătuind-o să se bazeze pe oamenii din Prefectură. Va urma o perioadă dificilă, cu multe probleme, mai ales că anul acesta vor avea loc mai multe tururi de scrutin.

În urma numirii Cristinei Breșug în funcția de subprefect, locul deținut de ea în Consiliul Județean va fi preluat de un alt membru PSD, următoarea persoană de pe lista de supleanți de la alegerile locale din 2020. Asta pentru că mandatul ei a încetat de drept odată nu numirea în cadrul Instituției Prefectului. Totodată, membrii ATOP vor trebui să desemneze un nou președinte.

Cristina Breșug a deținut până acum trei mandate consecutive de consilier județean în perioada 2012 -2024

Oficiali schimbaţi din funcţii înainte de alegeri

Joi seară, Guvernul a înlocuit din funcție mai mulți prefecți și subprefecți care vor candida în alegerile locale. Este vorba de 14 prefecţi şi de 11 subprefecţi.

„Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale interzice ca prefecţii şi subprefecţii să poată candida fără ca mai întâi să îşi dea demisia din funcţie cu cel puţin 50 de zile înaintea datei alegerilor, iar până în data de 9 iunie, am numărat eu, mai avem inclusiv ziua de astăzi 59 de zile. De aceea vine şi această serie de hotărâri”, a spus Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului, joi seară, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Astfel, potrivit unui comunicat al Guvernului, au fost eliberaţi din funcţie prefecții din județele Argeş, Bacău, Călăraşi, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Vrancea și Bucureşti. Totodată au fost eliberaţi din funcţie subprefecţi din Alba, Braşov, Brăila, Cluj, Dolj, Gorj, Prahova, Sălaj, Sibiu și Timiş. Tot ieri, Executivul a numit o parte dintre înlocuitori, la subprefecți fiind numiți doar 7 din 11.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
21.6 °
20.5 °
47 %
2.8kmh
100 %
lun
18 °
mar
21 °
mie
18 °
joi
23 °
vin
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De la drumurile astea încep să le cadă caii putere mașinilor.

EDITORIAL

O știre care ar fi trebuit să zguduie o societate care-și dorește domnia legii a trecut la „și altele”, printre cele mult mai prizate...

EPIGRAMA ZILEI

O vară întreagă a stat La soare-n insule fierbinți Și doar târziu a constatat C-a dat pe bronz cam muli arginți! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...