spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalDoliu în lumea teatrului. Un cunoscut actor botoșănean a trecut la cele...

Doliu în lumea teatrului. Un cunoscut actor botoșănean a trecut la cele veșnice

Lumea teatrului este în doliu după ce un îndrăgit actor botoşănean a părăsit scena vieții la vârsta de 79 de ani. Este vorba despre Constantin Cojocaru.

Născut pe 6 mai 1945, în satul Borolea, din comuna Hănești, Constantin Cojocaru a luminat scenele și inimile oamenilor de-a lungul decadelor, aducând bucurie și inspirație în rândul publicului, dar și a colegilor.

Anunţul tragic a fost făcut de reprezentanţii Teatrului Odeon din capitală. Trupul neînsufleţit este depus la capela Cimitirului Eternitatea (capătul Bd. Metalurgiei). Slujba de înmormântare va avea loc luni, la ora 12:30, au transmis reprezentanții Teatrului Odeon.

Cine a fost Constantin Cojocaru

Constantin Cojocaru s-a născut pe 6 mai, în prima zi de Paște din anul 1945, în satul Borolea din comuna Hănești. În 1966 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, Facultatea de Teatru, Secția Actorie, clasa profesor George Carabin. Imediat după absolvirea facultății devine actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț unde rămâne până în 1975. În această perioada, între 1970-1975 este și profesor la Școala Populară de Artă din Piatra Neamț.

Din 1975 până în 2001 este actor angajat la Teatrul Odeon din București. După 2001 își continua activitatea artistică, colaborând în afară de Teatrul Odeon cu multe alte teatre din București și din țară: Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, Teatrul Nottara, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, Teatrul de Comedie, Teatrul Național București, Teatrul „Luni” de la Green Hours, Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sf. Gheorghe. Participă de asemenea la numeroase alte proiecte culturale în țară și străinătate. Are o activitate îndelungată în film, teatrul de televiziune și teatrul radiofonic.

Printre regizorii cu care a colaborat se numără nume de referință în lumea teatrului, precum Dinu Cernescu, Alexandru Dabija și Radu Afrim. Ultimele sale apariții scenice, precum cele din „Gaițele” de Al. Kirițescu și „Jurnalul lui Robinson Crusoe” după Gellu Naum, au continuat să încânte și să impresioneze publicul.

Dumnezeu să îl odihnească!

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
17.6 °
13.9 °
52 %
2.8kmh
0 %
lun
13 °
mar
20 °
mie
20 °
joi
21 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...