vineri, mai 24, 2024
AcasăLocalElevii Școlii Populare de Arte câştigă premii internaţionale cu dansul

Elevii Școlii Populare de Arte câştigă premii internaţionale cu dansul

Formația „Do It” şi profesorul de dans Constantin Dicu au revenit cu premii importante de la Palatul Național al Copiilor din Bucureşti.

Micii dansatori de la Școala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani şi-au adjudecat noi premii în palmares. De această dată, Formația „Do It”, pregătită de profesorul de dans Constantin Dicu, a revenit acasă cu locul I și trofeul categoriei/disciplinei (13-15 ani/open) de la Concursul Internațional de Dans „Lebăda de cristal”, care a avut loc în perioada 19-21 aprilie 2024 la Palatul Național al Copiilor din Bucureşti.

Premiile sunt cu atât mai valoroase cu cât competiţia a reunit pe cea mai importantă scenă pentru copii a României sute de momente artistice. Evenimentul internaţional a ajuns la cea de-a XI-a ediţie, scopul competiţiei fiind acela de a cuprinde şi promova ambele direcţii estetice ale dansului – tradiţia şi modernitatea -, promovând astfel diversitatea și multitudinea stilurilor de dans.

Concurs cu 21 de categorii de dans

De aceea, concursul a cuprins nu mai puţin de 21 de categorii de dans, de la balet şi dans contemporan sau open, până la dans de caracter, folclor, latino, street dance, majorete, dans modern sau neoclasic. Chiar şi organizatorii au subliniat că scopul Concursului Internațional „Lebăda de cristal” este de a aduce în atenția comunității frumusețea dansului și rolul său în educația estetică a tinerilor, de a facilita afirmarea potențialului artistic creativ și interpretativ, co-interesând elevi și profesori din domeniul dansului.

„Rezultatul muncii vine prin emoții și lacrimi”

Evenimentele de acest gen vizează dezvoltarea personală a tinerilor dansatori și coregrafi, schimbul de experiență și îmbunătățirea curriculumului școlar al disciplinelor coregrafice, și nu în ultimul rând promovarea unei educaţii de calitate prin artă.
Formaţia „Do It”, dar şi celelalte pregătite de profesorul de dans Constantin Dicu au un palmares bogat la competiţiile judeţene, naţionale şi chiar internaţionale de dans. Trupele de dans de la Școala Populară de Arte „George Enescu” se implică activ şi în viaţa artistică a comunităţii, prin prezenţa lor la diferite evenimente şi spectacole, printre care şi Zilele Oraşului Botoşani.

„Rezultatul muncii vine prin emoții și lacrimi. Felicitări fetelor! Mulțumim părinților pentru susținere!”, a transmis la finalul competiţiei profesorul Constantin Dicu.
Tot la Concursul Internațional de Dans „Lebăda de cristal” din Bucureşti, trupa „Invictus” din Dorohoi a obţinut locul I la categoria contemporan şi locul III la categoria egiptean, coregrafia fiind asigurată de Larisa Ilucă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
28.2 ° C
28.6 °
27.7 °
33 %
5.4kmh
54 %
vin
25 °
sâm
24 °
Dum
23 °
lun
15 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când se face, trebuie făcut la amiază, să vadă toată lumea.

EDITORIAL

După Gala Superscrieri în care au fost premiați ziariștii, o jurnalistă a găsit curajul de a spune public că un fost coleg a violat-o....

EPIGRAMA ZILEI

Frumoasă foc la trup și chip Ea sta cu fundul pe nisip, Și-orice bărbat, cât de cuminte, Simțea cum plaja-i mai … fierbinte !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...